Tuinverlichting

LED verlichting met bewegingsmelder in de tuin

LED verlichting kan bijdragen aan extra veiligheid in de tuin. Inbrekers hebben een voorkeur voor woningen waarbij de tuin onverlicht is. Midden in de nacht kunnen inbrekers zich prima verstoppen tussen de planten in het donker. Doordat inbrekers vaak camouflerende kleding dragen valt het bijna niet op dat er een inbreker rondloopt. Het is niet zo gek dat een inbreker graag kiest voor een tuin zonder verlichting. LED verlichting is een relatief kleine investering. In de achtertuin plaatsen we al snel meerdere lampen, maar we vergeten meestal de voortuin. Terwijl een groot deel van de inbrekers nog altijd via de voordeur inbreekt. Een mooie oplossing is LED verlichting met LED bewegingsmelder in de voortuin plaatsen. Zodra er iemand op het pad loopt gaat het licht direct aan.

Voorkom inbraken door inbrekers in een spotlight te zettenAls het licht van een LED-lamp direct aangaat bij het betreden van het pad zet je een inbreker vol in de spotlight. Een inbreker wil natuurlijk niet meteen door de hele buurt gezien worden. Het resultaat is dat de inbreker zich direct bedenkt en er vandoor gaat. Je kan inbraken absoluut voor een deel voorkomen door inbrekers met Led lampen in een spotlight te zetten.

Kies tussen wit licht en warm wit licht

Je kan bij LED-verlichting met bewegingsmelder kiezen voor wit licht of warm wit licht. Warm wit licht oogt vaak wat vriendelijker. Aan de andere kant is wit licht wel duidelijk zichtbaar. Als je echt iemand wil laten opvallen dan kan je kiezen voor wit licht. Uiteraard valt een inbreker ook op in warm wit licht. Als je dit zelf mooier vind dan kan je hier uiteraard voor kiezen. Er zijn wandlampen waarbij de bewegingsmelder is ingebouwd. Je hoeft zo geen aparte bewegingsmelder meer aan te schaffen om iemand direct in het licht te zetten.

Beter voor uzelf en uw portemonnee


Alleen als we al kijken naar het financiële gedeelte is de LED-lamp een hele interessante lamp. Natuurlijk zult u hier even een investering in moeten doen, maar dit zult u na een korte tijd al veel geld besparen. Ook zijn LED lampen dimbaar een heel stuk beter voor uw gezondheid en beter voor het milieu. Omdat deze lampen een veel langere levensduur hebben hoeven er minder van geproduceerd te worden. hoe minder productie er nodig is, hoe minder uitstoot een fabriek zal leven voor het maken ervan.

Laag energie verbruik


LED lampen gebruiken veel minder energie als alle andere lampen. Zo gebruikt een LED-lamp bijna 90% minder energie dan een halogeenspot of gloeilamp en minder dan 60% energie dan een Tl-buis en spaarlamp. Een gigantisch verschil waardoor er dan ook een fors bedrag op uw jaarlijkse kosten bespaard kunnen worden. Dit is veel meer als het op een sensor aangesloten is. Bij een normaal gebruik van licht zult per lamp tientallen euro’s kunnen besparen. Gemiddeld wordt een lamp rond de 5 uur per dag gebruikt. Stel dit is bij u ook het geval, dan heeft een gemiddelde LED-lamp een levensduur van wel 5 jaar! Dit betekent 5 jaar lang lage energiekosten en grote besparingen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in