Ramen en deuren

Het aangename voordeel van vliegenramen

Heb je ook zo'n last van muggen en vliegen in huis? Waardoor je de ramen dicht laat, terwijl je deze veel liever open zou houden om frisse lucht binnen te krijgen? Met een vliegenraam kun je met een gerust gevoel de ramen openzetten, zodat je zowel overdag als 's nachts geen last hebt van insecten die ongevraagd binnenkomen.

Een vliegenraam voor PVC kozijnen

Wil je een vliegenraam bij je PVC kozijnen installeren dan zul je merken dat niet alle standaard vliegenramen op het kozijn passen. Je kunt bijvoorbeeld minder gemakkelijk een vliegengordijn voor het raam plaatsen als je en kiepraam hebt. Gelukkig zijn er een aantal oplossingen die speciaal geschikt zijn voor verschillende soorten PVC kozijnen. Ook als je een PVC deur hebt, zijn er vliegendeuren verkrijgbaar. Deze zijn tevens geschikt voor schuifpuien. Een ander voordeel is dat deze vliegendeuren op alle soorten kozijnen passen, dus ook bijvoorbeeld op houten of aluminium schuifdeuren. De vliegenramen zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar.

Een plissé vliegenraam

Het plissé vliegenraam schuif je open en dicht in een rail. Het gaas rolt dus niet op, maar vouwt zich in en uit. Dit draagt bij aan een langere levensduur van het vliegenraam. Er staat geen spanning op het gaas, dus het kan ook niet onverwacht terugschieten als het raam uitgevouwen is. Dit type vliegenraam wordt ook toegepast bij de vliegendeuren. Omdat het gaas in een rail gemonteerd is, kan het niet loswaaien, ook niet als het een groter oppervlak als een deuropening beslaat. Het plissé vliegenraam is geschikt voor ieder raamtype, dus ook voor schuiframen.

Het rol vliegenraam

Voor veelvuldig gebruik van een vliegenraam, bijvoorbeeld op de kinderkamer, is het rol raam ook een goede oplossing. Dit vliegenraam heeft een stevige aluminium omlijsting en is voorzien van sterk gaas. Dit type vliegenraam komt dus goed tot zijn recht op slaapkamers, maar bijvoorbeeld ook op de zolderkamer, waarbij het tegen een dakraam gemonteerd kan worden. Het rol vliegenraam kan zowel op kiepramen als op draairamen worden toegepast. 

Inzet vliegenraam

Wil je het vliegenraam alleen voor het raam hebben als het ook werkelijk vliegen- of muggenseizoen is? Kies dan voor een inzetmodel dat je eenvoudig met een klemsysteem in het raamkozijn bevestigt. Behalve het feit dat het vliegenraam de insecten tegenhoudt, heeft het plaatsen ervan nog een bijkomend voordeel. In het hooikoortsseizoen waaien pollen en stuifmeel ook minder gemakkelijk je huis binnen. Zeker als je kiest voor fijner gaas heb je dus met een inzet raam dubbel profijt. 

Een fris huis zonder insecten

Dankzij het feit dat de verschillende modellen vliegenramen op zowel de kiep-, draai- als schuiframen passen, kun je het hele jaar je ramen en deuren openzetten om frisse lucht in huis te laten. De ongewenste insecten blijven zo buiten de deur. De robuuste systemen zijn eenvoudig in gebruik en zijn bestand tegen regelmatig gebruik, zoals het dagelijks in- en uit lopen bij de terrasdeur of het openmaken van de vliegenramen op de kinderkamer. De vliegenramen zijn geschikt voor PVC kozijnen, maar ook voor aluminium en houten kozijnen. Kies het type dat het beste aansluit bij jouw wensen en let daarbij ook op of de kleur van het frame bij de stijl van je inrichting past.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in