Beveiliging

Goede sloten als inbraakpreventie

Sloten dienen als de beveiliging van je woning. Het is daarom van belang dat de sloten van goede kwaliteit zijn. Hoe beter een slot is, hoe lastiger een inbreker binnenkomt. En dat is natuurlijk precies wat je wilt; kwalitatief goede sloten dienen als de ultieme inbraakpreventie. Daar komt nog bij dat de verzekering eerder uitkeert wanneer je huis goed beveiligd was op het moment van de inbraak. Lees in dit artikel hoe je het beste je nieuwe sloten kunt kiezen.

Jouw sloten laten vervangen

Ben jij onlangs het slachtoffer geworden van een inbraak? Dan is de kans groot dat hiermee het veiligheidsgevoel in je eigen woning is aangetast. Dit is uiteraard een buitengewoon vervelende situatie. De impact van een inbraak zal groot zijn en blijven. Maar je kunt met behulp van goede sloten het veiligheidsgevoel wel enigszins herstellen. Ga dan na in wat voor sloten je het beste kunt investeren. Zoek vervolgens een slotenmaker Brugge en laat een professional de sloten installeren. Inbrekers willen een huis zo snel mogelijk binnen kunnen komen en zullen een goed beveiligd huis sneller overslaan.

Noodslot laten plaatsen na inbraak

Na een inbraak is het uiteraard plezierig om alle sloten te laten vervangen. Maar dit is iets wat niet altijd direct kan gebeuren. Heb je het geforceerde slot bijvoorbeeld na een avondje uit gedurende de nacht ontdekt? Dan is het vanuit praktisch oogpunt gezien vaak onmogelijk om direct nieuwe sloten te laten plaatsen. Wel kan de professionele slotenmaker voor jou een noodslot plaatsen. Dit tijdelijke slot is bedoeld als een tijdelijke oplossing voor de nacht. Met dit slot zal je een veiliger gevoel hebben dan met het geforceerde slot. Zo kun jij toch met een enigszins gerust gevoel gaan slapen. De slotenmaker zal de volgende dag of in ieder geval zo snel mogelijk de nieuwe sloten plaatsen.

Slot met het SKG keurmerk

Een manier om te bepalen of je te maken hebt met betrouwbare sloten is door na te gaan of de sloten een SGK keurmerk hebben. SGK staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw en deze stichting kent het keurmerk toe aan kwalitatieve sloten en geeft het vervolgens een aantal sterren. Zo is een slot met drie sterren bijvoorbeeld de beste keuze. De sloten met een SGK keurmerk zijn uitvoerig getest op de inbraakweerbaarheid. Oftewel: hoe lang houdt het slot een inbreker buiten? Kies je voor een slot met dit keurmerk? Dan weet je dus zeker dat je kwaliteit in handen hebt.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in