Terras & verhardingen
Tuinmeubelen
Tuintips

In een paar stappen jouw tuin lente-proof maken

De lente is begonnen en het zonnetje begint te schijnen. Tijd om weer lekker de tuin in te gaan! Na flink wat maanden van kou kan jouw tuin wel een schoonmaakbeurt gebruiken. Volg de volgende stappen en binnen no-time zit jij in een mooie en schone tuin te relaxen.

Het stappenplan

Stap 1: maak je gazon en terras schoon

Ga met de hogedrukspuit over je terras om alle viezigheid weg te spoelen. Let er wel op dat je de toplaag van eventuele terrastegels niet beschadigd met de hoge druk. Ga dus voorzichtig te werk. In de lente is het weer tijd voor de eerste maaibeurt voor het gazon. Aansluitend is het goed om het gazon te bemesten.

Stap 2: onkruid wieden

Onkruid wil je natuurlijk niet in de tuin hebben. Wees dit voor en verwijder onkruid met een onkruidkrabber en trek het eruit. Om het onkruid wieden nog makkelijker te maken, kan je ook gebruik maken van een brander. Door het onkruid kortstondig te verhitten, droog het uit en sterft het langzaam af.

Stap 3: snoeien maar

Verwijder alle dode takken en bladeren door de planten, struiken en heggen te snoeien. Hiermee bevorder je ook nog eens de groei van de beplanting én ziet je tuin er weer strak uit.

Stap 4: nieuwe beplanting planten

Natuurlijk moeten er in de lente nieuwe bloemen en planten komen. Heb je nog vaste planten in de tuin of ga je voor nieuwe kleurrijke bloemen? Fleur de tuin op om het echte lentegevoel te krijgen.

Stap 5: de tuinmeubelen weer in de tuin

Tijd op de tuinmeubelen in de tuin te zetten en schoon te maken. Toe aan nieuwe tuinmeubelen? Ontdek dan eens de mooie loungesets van Kees Smit Tuinmeubelen. De loungesets zijn er in verschillende maten, soorten en stijlen. Er zit altijd een perfecte loungeset bij waar jij in de lente en zomer heerlijk op kan relaxen.

Nu ben niet alleen jij klaar voor de lente, maar is ook jouw tuin er helemaal klaar voor. Laat de zon maar komen!

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in