Vijver

De meerwaarde van een vijver in de tuin

Dus je overweegt een vijver te bouwen in de tuin van je nieuwe huis. Welnu, er zijn weinig dingen om over na te denken voordat je aan een project van deze aard begint. In dit artikel worden potentiële vijverbezitters geïnformeerd over de voordelen van het bouwen van een vijver om voor altijd van te houden en te koesteren. Het is dan wel zeker van belang om de vijver goed te verzorgen, wat je doet met behulp van bijvoorbeeld pond care with natural products.

Vissen kweken 

Een groot deel van een stabiel aquatisch ecosysteem zijn de vissen die in de diepten leven. Het kweken en onderhouden van een goede visserij helpt de vijver te beheren en biedt een leuke en voedzame hulpbron voor jou. Vissen in kleine vijvers moet worden gevangen om stabiel te blijven. Dus, gooi er zo nu en dan een paar op de grill om de vispopulatie van de vijver op een niveau te houden dat ideaal is voor de grootte van de vijver. Vijvers kunnen worden beheerd voor een groot aantal kleine vissen of voor een veel kleiner aantal grote vissen. Je vijver kan maar zo veel voedsel en andere hulpbronnen leveren, dus het is aan jou om de optimale balans te vinden tussen visbiomassa, ruimte en voedergewassen.

Mooi en waardevol

Vijvers kunnen rustiek en natuurlijk zijn, of gekweekt en formeel. Water voegt een esthetiek toe die maar weinig andere landschapskeuzes kunnen bieden. Water fascineert de mensheid al millennia, en er zijn maar weinig dingen die we als soort als een levensondersteunende hulpbron meer waarderen dan goed, schoon water. Wie houdt er niet van rondhangen bij de vijver met een drankje en wat vrienden om naar een zonsondergang te kijken? Daarnaast is een vijver in de tuin van je nieuwe huis niet alleen mooi, maar het zorgt er ook nog eens voor dat je woning meer waard wordt. De waarde van je eigendomsgrond kan namelijk al snel met 10 tot 15 procent verhoogd worden door de mooie vijver.

Leuk en handig

Vissen, zwemmen, luieren, dieren in het wild bekijken. Er zijn grenzeloze mogelijkheden voor recreatie en vrije tijd met vijverbezit. Laten we de winter niet vergeten! In de wintermaanden zou je als het echt een keer goed vriest zomaar op je eigen vijver kunnen schaatsen of ander winterplezier beleven. Hartstikke leuk en handig natuurlijk, want zo hoef je niet meer met je schaatsen naar de dichtstbijzijnde ijsbaan te gaan. Heb je een boerderij= Ook dan kan een vijver handig zijn aangezien het gebruikt kan worden voor het drenken van vee, gewassen en tuinen. Vijvers kunnen ook worden gebruikt als koellichaam voor grote HVAC-systemen, ontwatering, afvoercontrole en regenwaterretentie.

Wilde dieren

Al het leven zoals we het kennen, heeft water nodig om te overleven. Het bouwen van een vijver garandeert een toename van het verkeer van wilde dieren door je eigendom. Houd in gedachten dat alle beesten zichzelf welkom zullen vinden, inclusief beestjes en gevogelte. Dit kan ook nadelen hebben, al biedt het normaliter alleen maar voordelen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in