Tuintips

5x tips om de perfecte BBQ te organiseren in jouw tuin

Het is weer die tijd van het jaar waarin de zon hoog aan de hemel staat, de geur van sissend vlees in de lucht hangt en de avonden langer worden. Met andere woorden, het is weer BBQ-tijd! Haal die barbecue dus maar onder het stof vandaan en nodig al je vrienden en familie uit. Met deze 5 tips organiseer je een heerlijke barbecue.

Zorg voor een goede voorbereiding

Wil je een barbecue organiseren voor een grote groep vrienden en familie? Dan is het belangrijk dat je de nodige voorbereidingen treft. Haal die barbecue om te beginnen onder het stof vandaan en maak hem grondig schoon na die lange winterslaap. Haal houtskool of pellets in huis zodat je de grill zonder problemen aankrijgt en zorg er ook voor dat je voldoende tafels, stoelen, servies en bestek in huis hebt om je gasten comfortabel te kunnen laten zitten.

Haal het juiste materiaal in huis

Om een barbecue te organiseren heb je heel wat materiaal nodig. Om te beginnen uiteraard een goede barbecue om op te grillen, maar ook tangen, spatels, houtskool, aanmaakblokjes en dergelijke moet je in huis hebben. Ga je barbecueën voor een grote groep vrienden en familie? Bestel dan een pallet houtpellets zodat je de volledige avond brandstof genoeg hebt om je barbecue warm te houden.

Denk na over je gerechten

Wie aan een barbecue denkt, denkt natuurlijk meteen aan vlees en vis. Nochtans is een barbecue pas echt af als er ook lekkere pastasalades, groentjes, sauzen en broodjes aanwezig zijn. Denk dus op voorhand na over de bijgerechten die je gaat serveren en ga op voorhand naar de winkel. Zo hoef je de dag zelf enkel nog een paar bijgerechten te prepareren en ben je klaar voor de barbecue!

Varieer en inspireer

Een BBQ is niet compleet zonder een gevarieerd menu. Denk buiten de gebaande paden en voeg wat extra smakelijke verrassingen toe. Gooi een paar plakjes ananas op de grill voor een zoete traktatie of leg wat groenten in een grillmandje voor een heerlijke bijgerecht. En vergeet niet om enkele vegetarische opties aan te bieden voor je niet-vleesetende vrienden.

Geniet van het samenzijn

Zijn alle gasten aanwezig? Heerlijk, dan kan jouw barbecue van start gaan. Last but not least, vergeet niet waar het bij een BBQ echt om draait: het samenzijn met vrienden en familie. Tijdens een barbecue durf je namelijk vaak achter de barbecue te kruipen om vlees en vis te bakken. Vergeet niet om regelmatig bij je gasten te gaan zitten en zelf ook te genieten van een gezellige namiddag.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in