Garage

4 tips om je garage te organiseren

Elk huishouden slaat dingen op in hun garage die ze niet zouden moeten hebben. Gewoonlijk staan ​​garages vol met van alles en nog wat en worden ze de 'stortplaats' van het huishouden. Dus als je enorme hoeveelheden rommel hebt verzameld, ben je niet de enige. En houd moed, de kans is groot dat je garage niets heeft van wat professionals hebben gezien tijdens het organiseren van de garages van klanten: dode en levende dieren, bedorven voedsel, foto's die zijn verpest door vocht, meubels vol termieten die nooit op de vuilnisbelt zijn gekomen - de lijst gaat maar door. Voorkom dit door je garage te organiseren met deze tips!

1. Ruim de rommel op

Voer een basisreiniging uit en geef de vloer een goede beurt met een bezem of een winkelzuiger. Terwijl je aan het schoonmaken bent, begin je met het opruimen door alles wat je weet meteen in de prullenbak te gooien. Op deze manier hoef je er niet mee om te gaan tijdens de opruim-/besluitvormingsfase van wat je weggooit en bewaart. Zoals bij elk organiserend project, moet je opruimen voordat je kunt organiseren, en dat betekent dat je items in categorieën moet verdelen.

2. Bepaal de zones

Omdat er zoveel verschillende soorten spullen in een garage staan, raden alle pro's aan om ze in zones te organiseren. Begin met het groeperen van soortgelijke items met soortgelijke items. Organiseer je bezittingen in de volgende zones:

  • Autobenodigdheden (ruitenwisservloeistof, antivries, enz.)
  • Sportuitrusting
  • Hulpmiddelen
  • Recycle centrum

Begin met de vier basiszones hierboven en werk vanaf daar naar buiten toe. Zodra je alles hebt gesorteerd, begin je te beoordelen hoeveel ruimte elke zone gaat innemen en plan je dienovereenkomstig. Heb je een bromfiets verzekerd via bijvoorbeeld Alpina? Geef dit voertuig dan een aparte plek in je garage. Zo hoef je nooit je bromfietsverzekering te gebruiken doordat er bijvoorbeeld een verfblik op de tweewieler is gevallen.

3. Plan de opslag

Beoordeel je garageopslagruimte en begin met het opslaan van items in hun juiste huizen. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om meer opslagruimte in je garage te creëren:

  • Benut verticale ruimte
  • Gebruik wat je hebt, of koop de juiste producten
  • Zorg ervoor dat gevaarlijke spullen (chemicaliën, gereedschap) in een afgesloten kast worden opgeborgen als er kinderen in huis zijn

Koop bij het plannen van je garageopslag geen organisatiesysteem om het vervolgens te installeren en te kijken of al je spullen erin passen. Kies in plaats daarvan voor een conservatieve benadering van opslagplanning. Begin met enkele eenvoudige garage-organisatoren, zoals planken en een goede opstapkruk.

4. Onderhoud de organisatie

De laatste stap is om dit organisatieschema gaande te houden door zo vaak als nodig is snel te vegen, of dat nu seizoensgebonden, maandelijks of zelfs wekelijks is. Een goed basisschema is om je garage twee keer per jaar opnieuw in te richten. Garages zijn gebieden met veel verkeer, dus hoe vaker je deze ruimte organiseert, hoe minder tijd het kost. Zoals de experts aangeven, duurt het niet zo lang om het schoon te maken als een gebied eenmaal is georganiseerd.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in