Tuintips

3 handige tips om een tuin mooier te maken

Het is weer zomer! De kans is dan ook erg groot dat je de aankomende periode veel tijd in je tuin doorbrengt. Lekker genieten van het prachtige weer op met een kopje koffie of een wijntje. Toch zien we ook vaak dat mensen in deze periode ook steeds meer in de tuin aan de slag gaan. Wanneer je er meer tijd doorbrengt wil je natuurlijk wel dat alles naar wens is. Met deze handige tips kun je binnen no time een hele andere look creëren in een tuin. Lees snel verder!

Zorg voor genoeg opbergruimte

Naast dat we een tuin gebruiken om heerlijk in te kunnen ontspannen, zien we ook vaak dat deze ruimte benut wordt als opslag van gereedschap of fietsen. Hier is natuurlijk niets mis mee. Wel kan dit het uitzicht belemmeren en daarmee de uitstraling van een tuin niet ten goede komen. Daarom is het ook aan te raden om te investeren in een mooie schuur of opslagruimte.

Een andere populaire keuze is om een blokhutje in de tuin te laten plaatsen. Zo kun je niet alleen alle spullen kwijt, maar kun je ook een ruimte creëren in de tuin waar jij of de kinderen hun eigen plekje hebben. Dit ziet er niet alleen leuk uit, maar is ook nog eens erg praktisch. Bij de blokhuttenoutlet kun je terecht voor een groot aanbod aan leuke blokhutten en tuinhuisjes. Dit is een hele leuke optie wanneer je genoeg ruimte in de tuin hebt.

Less is more

Een tuin kan al snel chaotisch overkomen. Dit komt door de beplanting, de decoratie en de andere spullen die je in de tuin hebt staan. We raden je dan ook aan om het motto; less is more aan te houden. Wanneer je minder spullen in de tuin hebt staan zal een tuin veel rustiger en schoner ogen. We raden je aan om te kiezen voor een paar eyecatchers die het geheel alsnog speciaal maken. Denk aan een bijzondere plantenbak, een luxe barbecue of een grote lounge bank. 

Breng kleur aan

Daarnaast kan het ook geen kwaad om wat extra kleur aan te brengen in de tuin. Dit kun je doen met behulp van een paar decoratie stukken. Denk aan een vloerkleed en een paar kussens op de bank met dezelfde kleur. Ook hierbij is het van belang om dit soort accenten smaakvol aan te brengen om het geheel kleurrijk en toch nog neutraal te houden.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in