La salle de bains
La cuisine
De keuken
Reportage

Je keuken optimaal organiseren? Een fluitje van een cent!

Auteur: Orgalux
Elke keuken is uniek en dat maakt het voor iedereen een bijzondere plaats. Toch kan je elke keuken zo efficiënt mogelijk indelen. Hierdoor win je in plaats, afstand én tijd. Wil je weten hoe? We leggen het voor je uit!

Gebruik lades
Het grootste verschil als het op ergonomie en plaatsbesparing aankomt: werken met lades. Als je in al je onderkasten lades plaats, kan je steeds aan het achterste item in de kast, zonder op je buik te moeten liggen. Ook voor een duidelijker overzicht bij voorraadkasten is dit van toepassing. Gedaan met vervallen producten achteraan de legplank omdat je er moeilijk bij kan. Met lade kan je overal vlot bij!

Hoge fronten
Door je lades te voorzien van hoge fronten, voorzie je meer opbergruimte voor hogere items. Dit is vooral handig voor voorraadpotten of kookpotten, die je zo hoger kan stapelen. Ook een greeplijst aan de binnenkant van de kast zorgt vaak voor plaatsverlies. Werk dus waar het kan zonder greeplijsten in de lades, maar zoveel mogelijk greeploos voor het ultieme comfort.

Plaatsing van belang
Plaats de spullen die je het vaakst gebruikt op de hoogte tussen je knieën en je schouders. Items die je minder vaak nodig hebt, plaats je daarboven of daaronder. Op die manier doe je minder onnatuurlijke bewegingen. Je rug zal je dankbaar zijn!

Vermijd hoeken
Als er hoeken in je keuken te vinden zijn, kan je deze best leeg laten. Dit kan je extra ruimte besparen. Door aan de linkse en rechtse kant van de hoek lades te plaatsen, creëer je extra ruimte. Die lades kies je trouwens best zo breed mogelijk. Door de tussenwanden bij smalle laden verlies je immers best wat ruimte.

Plaats een spoelbaklade 
Weg met verloren plaats onder een sifonuitsparing of spoelbak. Plaats sifon- of spoelbaklade die daar perfect rond past en win op die manier extra ruimte voor bijvoorbeeld afwasmiddel of een spons!

Werk in zones
Door in zones te werken, deel je je keuken in op een ideale manier. De verschillende zones zijn voorraad, opbergen, spoelen en afval, voorbereiden, en koken en bakken. Pas je deze toe in de juiste volgorde, dan is dit dé manier om tijd en plaats te besparen. Meer informatie over het indelen van je keuken aan de hand van verschillende zones vind je hier.
Heb je meer vragen over Dynamic Space of hoe je deze zones net kan indelen? Raadpleeg hier onze inspiratiegids of maak een afspraak in onze showroom!

Videos

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in