Afwerking
Binnenafwerking
Menuiserie d'intérieur
Isolation
Verwarming
Reportage

Wat is een klimaatplafond?

Auteur: Helixe
Een plafond en klimaatregeling in één! 
Ben je van plan om je woning te renoveren of een nieuw plafond te laten plaatsen? Dan is een klimaatplafond zeker het overwegen waard. Dit unieke systeem combineert een warmtepomp met een spanplafond. Het resultaat? Comfort en een lage energiefactuur.

HOE WERKT HET?
Het systeem bestaat uit een binnen- en buitenunit. De buitenunit mengt verse buiten- met binnenlucht en verwarmt of koelt deze. De binnenunit blaast vervolgens de verwarmde of gekoelde lucht in de ruimte tussen het spanplafond en het originele plafond. Hierdoor werkt het spanplafond als temperatuurgeleider. 
De geijkte profielen tussen muur en spanplafond zorgen er op hun beurt voor dat de gekoelde of verwarmde lucht zich in de ruimte verspreid. Ook de muren en het spanplafond zelf worden gekoeld of verwarmd, zodat deze mee bijdragen aan de verwarming of koeling van de ruimte. Voor maximaal comfort kan men het profiel op sommige plaatsen breder of smaller maken of zelfs afsluiten, zoals ter hoogte van de luchtinvoer tussen vast en spanplafond of aan het hoofdeinde van een bed.

DE VOORDELEN VAN EEN KLIMAATPLAFOND
Omdat de verdeling van de lucht over het hele oppervlak van het spanplafond gebeurt, krijg je geen tochtvorming meer zoals bij klassieke airco’s. Verder verkrijg je een algemene en gelijkmatige klimatisering van de ruimte. Het systeem is bovendien bijna geruisloos. 
Verder is de free cooling-modus bijzonder nuttig. Door het mengen van buiten- met binnenlucht creëer je een ideale binnentemperatuur. Free Cooling kan in de zomer gebruikt worden, van zodra de binnentemperatuur minstens 4°C hoger ligt dan de buitentemperatuur.

MEER INFORMATIE EN VRIJBLIJVENDE OFFERTE
Wil je graag meer informatie over een klimaatplafond en de voordelen hiervan in jouw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op of kom langs in één van onze toonzalen. Wij helpen je verder en stellen graag een offerte op maat voor je op.
Zo weet je exact waar je aan toe bent.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in