Aquaconcept lanceert StyleConcept

Met de lancering van zijn nieuwe ‘StyleConcept’ bevestigt Aquaconcept zijn reputatie als innoverende producent van op maat gemaakte profielloze, glazen doucheconcepten. De Belgische badkamerspecialist introduceert nu een nieuwe glazen douchedeur met een liftsysteem in de hoekige designscharnieren zelf, waardoor de waterdichtheid en dus ook het onderhoudsgemak compleet is.
Door het liftsysteem kunnen de rubberen dichtingen aan de scharnieren doorlopen over de hele hoogte van het glaspaneel. Onderaan sleept de rubberen dichting niet meer, waardoor slijtage vermeden wordt en de waterdichtheid onderaan ook optimaal is. Onderaan of langs de zijkanten wordt sowieso nooit  een aanvullend profiel geplaatst, wat ook de designlook bevordert.  

Bij een volledige draaideur op 90° bvb. worden de 2 bevestigingsscharnieren (één bovenaan, één onderaan) aan de buitenmuur vastgemaakt zodat aan de binnenzijde van de douche geen enkele uitstulping te zien is. Tegelijk loopt er een rubberen dichting mee aan beide zijden van de muur, alsook onderaan.    

Glazen douchepanelen

Bij een vaststaand deurdeel, met in het verlengde een draaideur (of een draaideur met in het verlengde een vaststaand paneel), bevindt de dichting zich links of rechts van de muur en tussen de twee glaspanelen.   In beide gevallen kan er ofwel gekozen worden voor een glasplaat van 6 of 8 mm waarop de 2 scharnieren bevestigd worden, ofwel voor een glasplaat van 8 mm waarin de scharnieren verzonken zitten, het zogenaamde ‘flat’ scharniersysteem. Het voordeel van de verzonken scharnieren is dat je de binnenkant van de glazen douchepanelen met één veeg van de spons of raamwisser kan reinigen.     
Alle scharnieren tussen de glaspanelen alsook de scharnierhoeken in de muur hebben bovendien een instelbaar nulpunt waardoor ze ook waterdicht kunnen sluiten tegen muren die niet loodrecht staan of die afgeschuind zijn.  Voor afgeschuinde muren dient overigens geen meerprijs betaald te worden bij het op maat slijpen van het glas. Op vraag kunnen foto’s of tekeningen in de glaspanelen gelaserd worden.

Prijzen

Prijzen starten vanaf 799 euro excl. BTW (800mm x 2000mm x 6mm glas). Scharnieren en deurgreep verkrijgbaar in chroomkleur. Na de plaatsing van de douchebak en van de wandtegels of douchewand komt een gespecialiseerd team van Aquaconcept ter plaatse voor de precieze maatopname van de glaspartijen.  En nauwelijks 4 weken later kan de installateur de douchepanelen al plaatsen.

Meer info: AquaConcept

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in