Aanbevolen partners

Logo Unilin - Isolatie, dakbedekking
Saint-Gobain Isover Benelux - Isolatie
Logo Sto NV
logo Xella
Isoleren

Isover lanceert Suspente PlaGyp I: hét all-in-one-systeem om je dak (bijkomend) te isoleren

Nog steeds is 18% van de Vlaamse daken niet of onvoldoende geïsoleerd om aan de huidige regelgeving te voldoen. En in een groot deel van de overige 82% daken mag de aangebrachte isolatielaag best flink wat dikker zijn. Elke bijkomende centimeter isolatie resulteert immers meteen in meer energiebesparing en meer wooncomfort. Voor dakisolatie krijg je bovendien een premie van de netbeheerder en een belastingvoordeel van 30%.Voorlopig toch. Want de kans is groot dat die financiële stimuli vanaf volgend jaar systematisch worden afgebouwd. Om verbouwers aan te sporen zo snel mogelijk hun dak (bijkomend) te isoleren, stelt Isover het nieuwe Suspente PlaGyp I-systeem voor: ophangstangen die het mogelijk maken om in één vlotte beweging zowel dakisolatiepanelen, een luchtdichtingssyteem als gipsplaten aan te brengen.

Je dak (bijkomend) isoleren? Nu of nooit!

De meest renderende ingreep aan een huis is de isolatie van het dak. Een ongeïsoleerd dak isoleren vermindert de jaarlijkse energiefactuur al snel met 30%.

Maar ook als je dak in het verleden al werd geïsoleerd, is het zeker aan te raden om bijkomende isolatie aan te brengen. In de eerste plaats omdat elk bijkomende centimeter isolatie meteen resulteert in meer energiebesparing en in meer wooncomfort. In de tweede plaats omdat je een beroep kan doen op hogere premies wanneer je een dikkere isolatielaag aanbrengt dan wat minimaal vereist is (3,5 m²K/W). En in de derde plaats omdat je zo de waarde van je woning laat stijgen vermits je al beantwoordt aan het Renovatiepact dat een Rd-waarde (warmteweerstand) van 4 à 4,5 m²K/W voor daken adviseert.

Je dak (bijkomend) isoleren doe je wel best zo snel mogelijk. Vanaf januari 2016 stijgt de btw op renovatiewerken voor huizen tussen 5 en 10 jaar oud immers naar 21% en ook de premies en fiscale voordelen voor dakisolatie zullen vanaf midden of eind 2016 wellicht systematisch worden afgebouwd.

Suspente PlaGyp I

Isoleren aan de binnenzijde is de eenvoudigste en goedkoopste oplossing om een hellend dak (bijkomend) te isoleren. Omdat minerale wol gemakkelijk op maat kan worden gesneden en het kleinste hoekje kan opvullen, is het een klus die je gemakkelijk zelf kan doen, zolang je maar voldoende aandacht hebt voor een perfecte luchtdichtheid van de isolatie, voor een piekfijne afwerking met gipsplaten en voor een integratie van de elektrische leidingen zonder doorboringen.

Het nieuwe Suspente PlaGyp I-systeem van Isover maakt van dit alles kinderspel. De Suspente PlagyP I-ophangstangen, die eruit zien als gele stompe pijlen met aan het uiteinde een rondelle en een dopje dat er naderhand op geschroefd wordt, laten toe om zowel de halfstijve panelen uit minerale wol van het Isoconfort-gamma als het luchtdichtingsmembraan Vario KM Duplex of Vario XtraSafe nog makkelijker, efficiënter en sneller aan te brengen door ze simpelweg over de ophangstangen te spiezen. De Suspente PlaGyp I-doppen zijn zo ontworpen dat de Gyproc PlaGyp PC 27/60-plafondprofielen er eenvoudigweg op klikken, waarna de gipsplaten erop vast gevezen worden. Voor de elektrische leidingen is er plaats in de ruimte tussen het dampscherm en de gipsplaten die door de Gyproc PlaGyp PC 27/60-plafondprofielen worden gecreëerd. Zo is het niet nodig de isolatieopbouw te boren.

Het nieuwe Suspente PlaGyp I-systeem is de gemakkelijkste manier om een maximale energiebesparing, een perfecte luchtdichting, een verdoken plaatsing van elektrische leidingen zonder doorboringen en een verzorgde afwerking met gipsplaten te realiseren.

Het maakt bovendien komaf met de extra houten structuur tussen gordingen die moet uitgetimmerd worden om dikkere isolatiepakketten in twee lagen te kunnen aanbrengen. Een gemak en een hoop tijdswinst dus, en dit zowel voor de doe-het-zelver als voor de professionele aannemer.

De Suspente PlaGyp I-ophangstangen bestaan in 3 afmetingen: 12 - 16 cm, 16 - 20 cm en 20 - 24 cm. Je kan dus tot 24 cm extra isoleren.

Meer info
: Isover

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in