TopX Genieten in tuin of op terras

Gewijzigd op 10/04/2013 door Gretel Kerkhofs

Op terras of in de tuin genieten wordt nog gemakkelijker met onze top 3 van tuinmaterialen: fluweelzachte terrastegels van Stone & Style, mooi vormgegeven afvoergoten van ACO en hedendaagse terrasoverkappingen van Renson.

Onze terrasspecialisten

Terrastegels Megasmooth Cream Velvet
Megasmooth terrastegels in afwerking Cream Velvet.
© Stone & Style
Megasmooth terrastegels in Grey Velvet afwerking.
Megasmooth terrastegels in Grey Velvet afwerking.
© Stone & Style

Fluweelzachte terrastegels

Een mooi terras begint bij de basis: de juiste – en natuurlijk mooie – terrasverharding. Megategels met een fluweelzachte look zijn wat terrasverhardingen betreft echte aandachtstrekkers. Met hun strakke lijnen, aaibare textuur en intense kleuren stelen ze gegarandeerd de show op jouw terras. Wist je trouwens dat de Megasmooth tegels van Stone & Style ondertussen het mooie weer maken in de tuinen en op de balkons van trendy designhotels? En ook de ‘rich and famous’ gebruiken deze tegels – designed in Belgium – in en rond hun huizen.

Als het terras en alle verharde tuinelementen daar rond één chique totaalplaatje mogen vormen, dan kun je ook opsluitbanden, trapelementen of zwembadranden in de Megasmooth-stijl bekomen. Qua uitstraling en textuur kennen deze elementen net dezelfde elegante robuustheid als de Megasmooth tegels.

Meer infoStone & Style 
  • Afwateringssleuf Homeline van ACO voor het terrasStrakke afwateringssleuf Homeline voor een goede afwatering van het terras.
    © ACO Passavant
  • Waterafvoer in terrasWaterafvoer Euroline in antraciet kleur, voor terras en tuinverharding.
    © ACO Passavant
  • Waterafvoer in terras via ingebouwde voetmatWaterafvoer Self Clean Box ingewerkt in het terras.
    © ACO Passavant

Terras onderhouden in stijl

Onze tuin is uitgegroeid tot een volwaardig verlengstuk van de leefruimte. Maar die tuin of dat terras moet een onderhoudsvriendelijke plek zijn. Want dan hebben we meer tijd om te genieten. Afwateringsmodules in de terrasverharding maken het ons hierbij gemakkelijk. ACO Passavant heeft dat goed begrepen: dankzij hun afvoergoten is het terras onderhouden kinderspel. Bovendien zijn de ACO afvoergoten en roosters verkrijgbaar in moderne designs. Dit design geeft  een esthetische meerwaarde aan de verharding.

Daarnaast kun je het design van afvoerrooster of afvoersleuf ook doortrekken in de afvoerput onder de tuinkraan of het kraantje aan het terras. De kleuren van de afvoerroosters en sleuven kun je eveneens afstemmen op de kleur van je terrastegels of op de kleur van het buitenschrijnwerk.

Meer info: ACO Passavant
Camargue terrasoverkapping
Terrasoverkapping Camargue.
© Renson Outdoor
Terrasoverkapping Algarve
Terrasoverkapping Algarve met zonwerende, roteerbare aluminium lamellen.
© Renson Outdoor

Terrasoverkapping moderne stijl

We kijken op dit ogenblik halsreikend uit naar zon en warmere temperaturen, zodat ons leven buiten weer kan beginnen. Wil je niet wachten, dan zorgen de terrasoverkappingen Algarve, Camargue of Lagune van Renson er voor dat je buiten geen last hebt van zon of regen, als je dat niet wilt.

De Lagune terrasoverkapping heeft een geïntegreerde windvaste, waterdichte maar lichtdoorlatende dakzonwering. Die zonwering boven het hoofd kun je afhankelijk van het weer openen of sluiten. Bij de terrasoverkappingen Camargue of Algarve bepaal je de invloed van de zon via roteerbare aluminium lamellen. Regen op het doek of de lamellen verdwijnt via een ingebouwd afwateringssysteem.

De terrasoverkappingen kun je verder uitrusten met geïntegreerde verlichting, één of meerdere verwarmingselementen en flat panel speakers voor je favoriete muziek. De terrasoverkappingen van Renson geef je een persoonlijke toets met Fixscreen-zonweringen, glazen schuifwanden of Loggia-schuifpanelen.  Buiten leven het hele jaar door – het kan dus echt, dankzij een volledig afsluitbare terrasoverkappingen.

Meer info: Renson

Folders over terras/verhardingen

Meer informatie op de website van deze bedrijven