Tuinmeubelen

Onderhoud tuinmeubelen

Om je tuinmeubelen optimaal te onderhouden, adviseert Tribù aan om ze regelmatig en met de juiste producten te onderhouden. Zo is een extralange levensduur verzekerd! Tribù heeft - afhankelijk van het materiaal van je tuinmeubelen - heel wat specifieke reinigings- en onderhoudsproducten in huis.

Aluminium

De kras- en roestbestendigheid van de Tribù-meubelen wordt versterkt door een speciale oppervlaktebehandeling. Toch is het aan te bevelen om je aluminium meubilair regelmatig te reinigen met water en zachte zeep. Schuursponzen of bijtende producten zijn uit den boze!

Inox

De Tribù-meubelen uit roestvrij staal (316) zijn uitermate sterk en combineren een hoge resistentie tegen roest met een aantrekkelijke look. Het gladde oppervlak van het geparelstraalde roestvrij staal voorkomt dat vuil zich gemakkelijk kan vasthechten. Regelmatig reinigen met een zeepoplossing is echter een must.

Habitos.be tip

Gebruik bij inox nooit metalen borstels, bijtende producten, solventen, agressieve schuurmiddelen of chloorhoudende oplossingen.

Teak

De duurzaamheid van de Tribù-meubelen in teak vindt zijn oorsprong in het hoge gehalte aan natuurlijke oliën. Het hout is ook rotbestendig, heeft een hoge weerstand tegen inwerking van ongedierte, is uiterst stabiel en vervormt of krimpt ook nauwelijks. Door zijn hoog oliegehalte is teakhout vrij goed beschermd tegen weersinvloeden, al is - zoals bij elk natuurproduct - behandeling met een poriënverzadigend middel nuttig om het hout minder gevoelig te maken voor vlekken.

Door inwerking van zonlicht en water krijgen teakhouten meubelen na verloop van tijd een zilvergrijze patine. Met een specifiek product op basis van geselecteerde harsen en natuurlijke oliën kan je de vergrijsde meubelen hun oorspronkelijke warme bruine kleur teruggeven. Daarbij is het wel noodzakelijk dat je de meubelen vooraf goed reinigt. Tot slot, als je de meubelen reinigt, gebruik dan een zachte schuurspons, schuur lichtjes met de houtnerven mee en maak geen draaiende bewegingen.

Belangrijk: gebruik nooit agressieve schuurmiddelen of een hogedrukreiniger. Daardoor wordt het oppervlak ruw, vloeit regenwater minder gemakkelijk weg en hebben mossen en algen weer een voedingsbodem. Dek teakhouten meubelen ook nooit af met plastic of een pvc-doek. De meeste tuinmeubelen zijn bij opberging meestal niet volledig opgedroogd. Als ze dan afgedekt worden, kunnen ze niet meer ademen (natuurproduct), waardoor ze verstikken en waardoor schimmelvorming ontstaat. Berg de meubelen ook nooit op bij de verwarmingsketel, want door de extreme warmte en droogte kan het hout gaan barsten.

Meer info

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in