Lekker lang buiten vertoeven met deze tips

Gewijzigd op 26/04/2016 door Daan Slingers

Niets leuker om vanaf de eerste zonnestralen naar buiten te gaan en de buitenlucht op te snuiven. Maar hoe voorkom je dat de weersomstandigheden roet in het eten gooien? Je geniet nog meer van je tuin met deze tips.

Onze terrasspecialisten

Kies het juiste plekje

Maak een terras in het warmste hoekje van je tuin waar de zon het langst schijnt en de wind niet stoort. Creëer eventueel verschillende terrasjes om optimaal te kunnen genieten van je tuin op verschillende momenten van de dag. Een klein terras onder een boom voor een aperitief of een koffie, een loungeterras om zalig te relaxen en een terras dicht bij de keuken om te lunchen of te dineren…
Terrasoverkapping
© Renson
Terrasoverkapping
© Renson

Hou het warm

Ook als het wat koeler is kan je blijven genieten van je tuin. Er bestaan heel wat manieren om jezelf en je gasten warm te houden. Hierbij een aantal mogelijkheden:

Vuurkorven of vuurschalen

Er bestaan vuurkorven en vuurschalen in verschillende vormen en maten om gezellig rond te zitten. Om de vloer van je terras te beschermen kies je best voor een versie met pootjes zodat de plaat niet rechtstreeks in contact komt met de vloer.

Terraskachel of terrasoven

Wil je iets veiliger een vuurtje stoken in de tuin dan kan je kiezen voor een terraskachel met of zonder deurtje. Deze types verbruiken minder hout en geven ook veel warmte af. Wil je twee vliegen in één klap slaan? Dan kan je kiezen voor een tuinoven en je zelfgemaakte pizza of brood bakken in de tuin én genieten van de warmte!

Terrasverwarmers

In staande of hangende versie, je ziet steeds meer terrasverwarmers in de tuin tevoorschijn komen. Je hebt de keuze tussen elektrische of terrasverwarmers op gas. Deze zorgen voor een meer gerichte warmte en kunnen makkelijk aan- en uitgezet worden.

Lekker knus onder een dekentje

Voorzie een warm fleece deken voor jou en je gasten. Dit is alvast de meest energiezuinige manier om je warm te houden!

Een oplossing voor alle weersomstandigheden

Om zo lang mogelijk buiten te zitten is het belangrijk om een plek te hebben waar je niet enkel beschut bent tegen de zon of de kou maar ook tegen de regen. Ideale oplossing hiervoor is een terrasoverkapping in de tuin. Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat je niet naar binnen hoeft te hollen wanneer het begint te druppelen. Je hebt verschillende types terrasoverkappingen, losstaand in de tuin of gemonteerd aan de gevel van je woning, passend bij elk type bouwstijl. Er bestaan oplossingen met een screendak of met een lamellendak. Je kan zelfs zijelementen of verwarmingselementen integreren in je terrasoverkapping voor extra bescherming en comfort.

Laat je inspireren op: Renson-Outdoor.

Folders over terras/verhardingen

Meer informatie op de website van deze bedrijven