Tuinafsluitingen

Creëer privacy in je tuin met deze 4 tips

Iedereen houdt van ontspannen. Zonnebaden of een glaasje drinken in je tuin, zalig. Op die momenten ben je graag alleen en heb je liever geen last van kijkgrage buren. Om je privacy te garanderen, bestaan er gelukkig verschillende manieren: tuinafsluitingen, haagjes, bomen, … Deceuninck en Habitos.be maken je wegwijs in de verschillende opties.

1. Privacy in je tuin: kies voor planten

Heeft je buurman of -vrouw uitzicht op je tuin, maar wil je liever niet dat hij of zij je ziet genieten? Kies dan voor een gesloten omheining. Denk aan hagen. Nadeel: het duurt natuurlijk wel even vooraleer je hagen volgroeid zijn en je geen inkijk meer hebt. Meteen genieten? Opteer dan voor kant-en-klare hagen. Bovendien is deze beschutting ideaal voor wie houdt van groen en een landelijke uitstraling aan zijn tuin wil geven.

2. Schaduw in de zomer, beschutting tijdens de winter

Een andere optie is bomen planten. Gedurende gure weersomstandigheden geniet je van beschutting, terwijl je in de zomer geniet van de schaduw. Nadeel: bomen vergen onderhoud. Ander nadeel: bomen verliezen bladeren, waardoor jij in de herfst inlevert op privacy. 

3. Een landelijke look met steenstrips

Kies je voor een betonnen afschermmuren? Dan kun je ze bekleden met steenstrips of stonepanels uit natuursteen voor een stijlvolle en landelijke look. Ook steenkorven zijn goede oplossing. het grote voordeel: amper op geen onderhoud.  

4. Twinson-tuinafsluiting: vrij van onderhoud

Is de moderne look iets voor jou en wil je zo weinig mogelijk onderhoud aan je gesloten omheining? Ga dan voor een tuinafsluiting in Twinson: een afscheiding met de beste kenmerken van hout en pvc. Op die manier ervaar je het warme gevoel van hout en het onderhoudsgemak van pvc. Deze tuinpanelen zijn heel stevig en zijn makkelijk te plaatsen. De tuinschermen zijn verkrijgbaar in drie neutrale kleuren, waardoor ze naadloos bij je woning aansluiten.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in