Aanbevolen partners

Kees Smit Tuinmeubelen logo
Tuinmeubelen

2011 kondigt de komst van de 365-lounge aan

Was loungen vijf jaar geleden uitzonderlijk, dan is het nu een vaste waarde in onze tuin. Eén domper op het genieten: de kussens die je elke dag moet binnenhalen en die veel bergruimte vragen. Gloster bedacht een geniale oplossing die loungen dag in dag uit mogelijk maakt - het hele jaar door!

In een goeie lounge liggen massa’s comfortabele kussens waar je heerlijk in kunt ploffen met een goed glas wijn. Alleen sta je er bij het aankopen niet bij stil dat je al die kussens keer op keer moet binnenhalen als de avond valt – om ze te beschermen tegen vochtigheid – of als er een regenbui komt opzetten. Bovendien hebben de kussens een vaste plek nodig in garage of berghok
en moet je ze van daaruit naar het terras zeulen.

Elke dag, of zelfs verschillende keren per dag als er onverwachts een bui de kop opsteekt. Loungen bij een streepje zon tussen twee zomerse stortbuien door is met andere woorden niet evident. Maar daar komt nu verandering in!

Genieten à la minute

Gloster slaagde er als eerste ter wereld in om kussens te ontwikkelen die het hele jaar door, dag in dag uit, buiten mogen blijven. Je moet ze zelfs niet afdekken. Sneeuw, regen, zon: de comfortabele buitenkussens van Gloster zijn resistent tegen alle grillen van de natuur.

Onmogelijk denk je? Fout. Dankzij de degelijke lasnaden en de backcoating van de Leisuretex buitenlaag van het kussen wordt maximaal vermeden dat water insijpelt*. De nieuwe techniek is het resultaat van jarenlang zoeken naar iets wat meer en meer mensen als een probleem zien. Want we willen hier en nu genieten, en liefst zonder al te veel inspanningen - zeker als de zonnetijd beperkt is.

Mogelijkheden van de 365-lounge

Waar buitenlounges tot vandaag louter geschikt waren voor zonnig weer, biedt het nieuwe, unieke kussensysteem van Gloster heel wat meer mogelijkheden. Omdat de buitenlounges Bloc, Club en Cloud – uitgerust met het unieke waterproofsysteem – het hele jaar rond mét kussens buiten mogen blijven, kun je ze ook in herfst en lente gebruiken met een dekentje of buitenhaard.
 
Zelfs bij vrieskou, tijdens een gezellige winterbarbecue en met vuurkorven in de buurt, doen deze lounges dienst als buitenzithoeken. Momenteel worden er zelfs Blocs en Clouds gebruikt in skiresorts: ’s morgens de sneeuw afvegen en het loungen kan meteen beginnen!

Zes nieuwigheden van Gloster in 2011

1. Club

Wat? Zeer comfortabel buitenlougemeubel in retrostijl, geïnspireerd op de vormgeving van de jaren dertig. Uitstekende ergonomische eigenschappen.
Mogelijkheden? Bestaat in drie modules en twee kleuren (Ivory & Mercury) die samen heel eenvoudig te combineren zijn.
Club-klant? Zit graag met vrienden buiten, maar noemt liggen geen loungen. Wil comfortabel buiten zitten en verkiest ook binnen op de zitbank ergonomisch comfort.
Materiaal? Frame en armleuning van gepoedercoat aluminium in grijs (Tungsten). De kussens zijn uitgerust met waterresistente technologie en mogen het hele jaar door buiten blijven.

2. Stoel Cloud

Wat? Na de succesvolle lancering van de Cloud-lounge vorig jaar, was er een grote vraag naar een stoel die hetzelfde comfort garandeerde en voldeed aan het 365-principe.
Mogelijkheden? De stoel biedt met zijn speciale buitenkussens hetzelfde comfort als een binnenstoel, zonder dat de kussens moeten worden binnengehaald.
Cloud-klant? Neemt alleen genoegen met geraffineerd design en eist een optimale combinatie van comfort en gebruiksgemak. Levensgenieters dus die hier en nu willen genieten.
Materiaal? Roestvrij stalen onderstel met speciale Gloster-kussentechnologie waardoor de stoel het hele jaar buiten mag blijven. Verkrijgbaar in wit (Ivory), zwart (Onyx) of Taupe.

3. Bloc

Wat? Tafels en strakke banken om languit in te liggen terwijl je armen en handen rusten op de rugleuning. Hedendaagse buitenmeubels met andere woorden om in te loungen in de pure zin van het woord. Ontwerp van Mark Gabbertas.
Mogelijkheden? Met vijf elementen – drie zitelementen en twee lage tafels – zijn verschillende hedendaagse opstellingen mogelijk in een strakke setting.
Bloc-klant? Kosmopolitische trendsetter die een pure vorm wil combineren met loungen zoals het volgens hem of haar moet. Kan zowel op een stads- als op een tuinterras.
Materiaal? Gepoedercoat aluminium verkrijgbaar in wit (Ivory) of antraciet (Mercury). Kussens zijn uitgerust met waterresistente technologie en mogen het hele jaar buiten blijven.

4. Fusion teak

Wat? Verjaardagscollectie naar aanleiding van 50 jaar Gloster. Teakhout, een materiaal dat sterk verweven is met het merk, wordt hier gecombineerd met een - al even typisch - sober en tijdloos roestvrij stalen frame.
Mogelijkheden? Oerdegelijk vakmanschap is waar deze collectie voor staat. De Fusion voelt zich goed in zowel een landelijke setting op het platteland als in een architecturale omgeving.
Fusion-klant? Houdt van het natuurlijke, warme en degelijke materiaal dat teak is, maar wil wel een strakke vormgeving die past binnen de huidige tijdsgeest.
Materiaal? Roestvrij staal in combinatie met teak.

5. Fusion Folding

Wat? Een klassevolle en duurzame vouwstoel van roestvrij staal – uniek op de markt – die in extreme omstandigheden en omgevingen, zoals zilte zeelucht, perfect kan gedijen.
Mogelijkheden? Ook al is de stoel opklapbaar, toch blijven zitcomfort en stabiliteit op niveau. De Fusion Folding is makkelijk op te bergen en dus ideaal voor kleine terrassen.
Fusion Folding-klant? Wil comfort en gemak combineren op het kleinere terras aan zee, in de stad of op de boot.
Materiaal? Roestvrij stalen onderstel met zitting verkrijgbaar in de kleuren antraciet (Mercury) of wit.

6. Roma

Wat? Gloster bewijst met deze collectie een multistijl- en multimateriaalmerk te zijn. Met zijn nostalgische mediterrane look heeft de Roma een vrij klassieke uitstraling die door combinaties met strakkere stijlelementen ook een modernere setting aankan.
Mogelijkheden? De collectie bestaat uit een stoel, een rechthoekige en een ronde tafel (met een blad van teak of glas) en alle nodige componenten voor een salonensemble. Daarmee biedt de Roma-collectie een volwaardig terrasgamma.
Roma-klant? Heeft een klassiekere smaak, maar wil toch geen teak of vlechtwerk in huis halen. Ook voor wie op is zoek naar een goeie prijs-kwaliteitverhouding, heeft de Roma-collectie heel wat te bieden in een duurzaam en modern materiaal.
Materiaal? Gepoedercoat aluminium verkrijgbaar in kristalwit of gun metal-grijs.

Meer info: www.gloster.be

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in