Vlaamse overheid richt eigen cel notariaat op

Gewijzigd op 23/03/2012 door Daan Slingers

Compromis
© Notaris.be

Om schattingen van onroerend erfgoed en onteigeningsdossiers door de Vlaamse overheid en Vlaamse gemeenten sneller te kunnen afhandelen, is het Vlaams ministerie van Financiën gestart met de uitbouw van een cel Notariaat, die zal samenwerken met de federale comités van aankoop. Dat heeft Vlaams minister van Financiën Dirk Van Mechelen (Open Vld) gezegd in de commissie Financiën van het Vlaams parlement.

Zowel de federale staat als de gewesten en gemeenschappen en de gemeenten kunnen een beroep doen op de federale aankoopcomités. Deze vallen onder het kadaster, onder het federale ministerie van Financiën. Vaak zijn er klachten te horen over hun trage werking, omdat ze overbevraagd zijn. Zo liet de Waalse regering in haar relanceplan eind vorig jaar weten dat ze een eigen aankoopcomité wil oprichten.

Ook de Vlaamse regering neemt zelf initatieven en richt een cel notariaat op. Maandag is al een deskundige aangeworven om deze dienst uit te bouwen, zei minister Van Mechelen dinsdag op een vraag van Koen Van den Heuvel (CD&V). Het is niet de bedoeling dat deze cel meteen alle taken van de aankoopcomités overneemt. Van Mechelen sprak van een "geleidelijk en ondersteunend proces". (belga/jv)

Bron: Het Laatste Nieuws