Vastgoedprijzen

Vastgoedindex Trevi op hoogste niveau sinds 2005

De vastgoedindex van vastgoedbedrijf Trevi is op 1 januari uitgekomen op 110,08. Het is voor het eerst sinds zijn creatie in 2005 dat de index, die de evolutie van de prijzen meet op de volledige Belgische vastgoedmarkt, boven de grens van 110 punten uitkomt. Dat meldt het vastgoedbedrijf.


De prijsstijging is volgens Trevi duidelijk voelbaar in het Brussels Gewest met een stijging over het hele jaar 2010 met 3,9 procent. Ook het Vlaams Gewest heeft aan kracht gewonnen met een stijging van 3,5 procent, op de voet gevolgd door het Waals Gewest met 3,1 procent.


Veelbelovend

Residentieel vastgoed heeft volgens Trevi niet alleen weer kleur gekregen, maar is ook in achting gestegen en heeft aan geloofwaardigheid gewonnen bij vele grote institutionele spelers.

Ook de perspectieven voor de woningvraag lijken volgens Trevi veelbelovend en positief. "Zo zal de vraag naar woningen in het Brussels Gewest bijvoorbeeld 25 à 30 pct hoger liggen dan het aanbod dat nu in de steigers staat. Als we weten dat de Brusselse markt de voorloper is van de nationale tendens, dan mogen we ietwat optimistisch zijn", luidt het.


Stijging

Rekening houdend met deze parameters verwacht Trevi voor dit jaar een stijging met 3 à 4 procent. "Op langere termijn (5 jaar) denken we dat een totale stijging van zowat 20 procent perfect haalbaar is, gezien de huidige prijzen."

Bron: Het Laatste Nieuws

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in