Kopen en verkopen

Oplossingen voor huizen die niet verkopen

Een aantal huizen blijkt moeilijker te verkopen dan andere. Waar ligt dat dan aan? Soms is het de ligging of de architectuur die het aantal bezichtigingen beperkt. Maar meestal ligt het aan de presentatie op internet. Een lege of een te volle woning trekt geen bezoekers. Ook een woning met zwaar gedateerd interieur verkoopt moeilijk. Een paar snelle tips van onze vastgoedstylist.

Ruim te volle woning op

Ja, het ligt voor de hand: ruim op! Maar dan ook echt grondig. Geef of gooi alles weg, wat je niet denkt mee te nemen naar je volgende woning. Maak vloeren leeg. Zorg dat de hoeken van de kamers zichtbaar zijn. Zo maakt je de ruimtes die je te koop aanbiedt zichtbaar.

Richt lege woning/kamers in

Een lege ruimte ziet er kleiner uit dan deze is. Bovendien heeft een kijker niets om naar te kijken, behalve eventuele onvolmaaktheden. Richt je huis dus in. Gebruik neutrale meubels en maak je huis gezellig. Dat kan met echte meubels of met meubels van karton.

Gedateerd interieur

Voeg neutrale en lichte/witte decoratie toe om een frisse en modernere look te realiseren. Soms helpt een neutraal tapijt en een ander tafelkleed al voldoende. Een verouderde keuken kun je vervangen door een moderne kartonnen variant. Vraag anders een vastgoedstylist om de woning met beperkt budget onder handen te nemen.

Slecht onderhouden woning

Laat voor een aantal werken alvast offerte opmaken. Bijvoorbeeld het verven van een gevel of het vernieuwen van je dak. Dan heeft een kopers een reële inschatting van de kosten die hij waarschijnlijk zal moeten maken als hij jouw huis koopt. Bovendien helpt het jou bij de onderhandelingen. Laat eventueel 3D beelden maken van het mogelijke eindresultaat na verbouwing. Vraag een vastgoedstylist om advies!

Auteur: Annelies van de Broek - Vermeulen - mei 2016

Identikit vastgoedspecialist Annelies van de Broek-Vermeulen
 

Annelies is van huis uit communicatie adviseur. Maar sinds 2010 vertaalde ze haar liefde voor huizen in een job als vastgoedstylist en interieurstylist. Ze werkt zowel in opdracht van professionele opdrachtgevers als particulieren.

Lees de teksten van de vastgoedspecialist >> 

 Website

 Twitter 
 
 Facebook

 

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in