Kopen en verkopen

Huis verkopen? Opruimen!

Je bent vast al eens verhuisd. Is het je toen ook opgevallen hoeveel spullen je eigenlijk hebt? En al die (overbodige) spullen staan in je huis. Het valt jou vaak al niet meer op, maar een potentiële koper ziet al jouw rommel wel. En die rommel is de meest voorkomende reden dat kopers een huis NIET kopen! Wil je je huis dus snel verkopen? Schep dan eerst orde en maak je woning sfeervol. Daarna zet je je huis te koop. Klinkt eenvoudig, maar hoe begin je eraan?  

Lucht verkoopt! Letterlijk

Maar hoe schep je orde? Hoe creëer je ruimte in je huis? Het is makkelijker gezegd dan gedaan. Het begint met bepalen wat echt weg mag en wat mee gaat naar je nieuwe huis. Ik geef je een paar stappen om efficiënt aan de slag te gaan.

Sorteren

Dingen die niet nodig zijn, staan alleen maar in de weg. Ze nemen ruimte in leiden de aandacht van de koper af. Houd dus alleen wat nodig is en gooi de rest weg. Maak drie stapels.

Maak drie stapels:

  1. Spullen die moeten blijven en functioneel zijn.
  2. Spullen die moeten blijven, maar die niet direct een functie hebben.
  3. Alles wat weg mag en je niet mee verhuist naar je nieuwe woning. Wees hier resoluut in! Voor ieder item geldt: Bij twijfel, weggooien.

Schikken

Creëer opgeruimde ruimtes waar alles zijn eigen plek heeft. Sommige (huishoudelijke) artikelen kun je nu eenmaal niet weggooien. Kies daarom een logische plaats om deze spullen op te bergen: leg wat je vaak gebruikt op een makkelijk bereikbare plaats. Zo maak je het jezelf eenvoudiger om je huis ook opgeruimd te houden.

Schoonmaken / Achterstallig onderhoud

Repareer alles wat kapot is en maak schoon wat schoongemaakt kan worden. Kopers zijn op zoek naar een nieuwe start. Die moet schoon en fris zijn! Camoufleer gebreken nooit. Dat leidt alleen maar tot problemen achteraf.

Standaardiseren

Betrek de rest van je gezin in de nieuwe manier van opruimen en de eventuele nieuwe opbergplaatsen. Zo wordt het terugleggen van gebruikte spullen een standaard. En gebeurt het ook steeds op dezelfde manier. Je zult zien dat makkelijker wordt om je huis opgeruimd te houden!

Standhouden

Blijf verbeteren! Zo voorkom je dat je woning weer verslonst. En hoef je niet voor iedere koper die naar je huis komt kijken een nieuwe opruimronde in te plannen.

Een opgeruimde huis is absoluut noodzakelijk voor een snelle verkoop. Bovendien levert dat opruimen ook meteen iets op; een opgeruimd gevoel en minder spullen om te verhuizen. Uiteraard begint na het opruimen nog het sfeervol maken van je woning. Hulp nodig? Schakel dan een vastgoedstylist in.

Auteur: Annelies van de Broek - Vermeulen - juni 2015

Identikit vastgoedspecialist Annelies van de Broek-Vermeulen
 

Annelies is van huis uit communicatie adviseur. Maar sinds 2010 vertaalde ze haar liefde voor huizen in een job als vastgoedstylist en interieurstylist. Ze werkt zowel in opdracht van professionele opdrachtgevers als particulieren.

Lees de teksten van de vastgoedspecialist >> 

 
 
 

 

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in