Kopen en verkopen

Appartementswet, aktes moeten tegen 2013 aangepast zijn

De Kamercommissie Justitie keurde unaniem en bij hoogdringendheid een wijziging aan de appartementswet goed. De syndicus krijgt nu tot 1 september 2013 de tijd om de aktes en de reglementen aan te passen. Belangrijk nieuws voor de 3,5 miljoen mensen die in België in een flat wonen.

 

De nieuwe appartementswet, die op 1 september 2010 van kracht werd, schept problemen in de praktijk. Donderdag nam de Kamer al een reeks wetsvoorstellen in overweging om die wet bij te spijkeren. En amper een week later is het eerste wetsvoorstel al gestemd. Het gaat om een voorstel van Carina Van Cauter (Open Vld).


Belangrijk voor mede-eigenaars

De nieuwe appartementswet regelt alle gemeenschappelijke zaken, die dus voor de mede-eigenaars van belang zijn. Alle basisaktes van appartementsblokken en reglementen van de mede-eigenaars moeten volgens die wet aangepast zijn aan die nieuwe wet tegen 1 september 2011.

Maar dat lukt op vele plaatsen niet. Daarom wilde Carina Van Cauter nog vier jaar extra (dus: tot 1 september 2015). Maar dat vond de meerderheid wat te veel. Er komen nu twee jaar bij. Alles moet dus in orde zijn tegen 1 september 2013.

 

Bron: De Gazet van Antwerpen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in