Isoleer dak of zolder en win tot 4 x warmte voor het leven

Je dak of zoldervloer isoleren staat garant voor dubbele winst: het levert al vlug een besparing van 30% per jaar op de verwarmingsfactuur op en – in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd – krijgen dak- en zoldervloerisolatie nog steeds flink wat subsidies. Wie nog dit najaar isoleert, kan bovendien bijkomend genieten van een belastingaftrek van 30%. Dit fiscaal voordeel wordt volgend jaar misschien niet meer toegekend. En voor wie nog een vierde reden nodig heeft om dak of zoldervloer zeker nog dit jaar te isoleren, organiseert Isover een Warmth 4 Ever-wedstrijd.
Isover, marktleider in dakisolatie, organiseert vanaf 1 oktober een Warmth 4 Ever-wedstrijd, waarbij elke rol Isoconfort 35 (18, 20 of 22 cm) die voor 31 december 2013 wordt gekocht, kans geeft op een reis naar Cuba of naar één van de vele andere warme vakantiebestemmingen die de Warmth 4 Ever-prijzenpot bevat.

Win 1: energiebesparing

De meest renderende ingreep aan een huis is de isolatie van het dak of de zoldervloer. Het dak vormt immers de grootste verliespost.  Doorheen een ongeïsoleerd dak gaat tot 2 keer meer warmte verloren dan doorheen ongeïsoleerde buitenmuren.  Een hellend dak  goed isoleren levert op de verwarmingsfactuur al vlug een besparing op van 30% per jaar. Bovendien stijgt het comfort in de kamers onder een geïsoleerd dak aanzienlijk: in de winter gaat er minder warmte verloren en in de zomer vermindert het gevaar op oververhitting. Wanneer de ruimte onder het hellend dak alleen dienst doet als opslagplaats, is het voldoende dat de zoldervloer wordt geïsoleerd.  Je krijgt dezelfde premies en fiscale voordelen  als voor isolatie van het dak. 

Win 2: premies

Dak- en zolderisolatie worden op gewestelijk en gemeentelijk niveau nog steeds sterk gesubsidieerd.  Inwoners van het Vlaams Gewest die hun dak of zoldervloer isoleren, kunnen via de netbeheerder een premie krijgen tot € 960. In Wallonië kennen de regionale overheden subsidies toe tussen € 5 en € 17 per m² isolatie, afhankelijk van het inkomen. In het Brussels Gewest zijn de premies wegens overweldigend succes stopgezet voor 2013. Het fiscaal voordeel blijft evenwel ook voor hen gelden. Althans nog dit jaar…

Win 3: belastingaftrek 2013

Wie zijn dak of zoldervloer in 2013 laat isoleren door een aannemer, krijgt via belastingvermindering  tot 30% van zijn investering terugbetaald, met een maximumbedrag van 3.010 euro. Voor 2014 is het helemaal niet zeker dat deze  belastingaftrek van 30% nog zal gelden. Reden te meer om zeker dit najaar nog dak of zoldervloer te isoleren. 

Win 4: reizen naar de zon 

Op elke rol Isoconfort 35 (18, 20 of 22 cm) die tussen 1 oktober en 31 december 2013 wordt aangekocht, staat een unieke wedstrijdcode. Wie die  voor 20 februari 2014 ingeeft op de wedstrijdsite www.warmth4ever.be en enkele schiftingsvragen beantwoordt, maakt kans op een reis voor 2 personen naar Cuba (hoofdprijs) of op 1 van de vele waardecheques voor andere warme bestemmingen.  Zo worden 2 reizen voor 2 personen verloot tussen de codes die in oktober ingegeven worden. Eind november worden 2 citytrips voor 2 naar Madrid weggegeven. En de winnaar van december krijgt een reis voor 2 naar Egypte cadeau. Wie zijn codes pas na 1 januari ingeeft, maakt kans op 1 van de 2 citytrips voor 2 personen naar Istanbul die op 20 februari worden toegewezen. Voor alle deelnemers over de verschillende periodes heen valt er tot slot ook nog een reis voor 2 personen naar Cuba te winnen. De winnaar van deze hoofdprijs wordt ook op 20 februari bekendgemaakt. Elke rol Isoconfort 35 (18,20 of 22 cm) geeft recht op één deelname. Hoe meer rollen worden aangekocht, hoe meer kans op een reis naar de zon.  

Meer info: Saint-Gobain Isover Benelux

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in