Vloeren

Voor welke vloer kies je in 2021?

Een goede vloer is de basis van een ruimte. Vaak leg je een nieuwe vloer wanneer je net in het huis komt wonen, maar als je basis niet meer goed voelt, kun je ook een nieuwe vloer leggen. Met deze vloertrends van het jaar 2021 zorg jij voor een nieuwe, trendy basis van jouw woning. Een prettige vloer onder je (blote) voeten zorgt ervoor dat jij je hélemaal thuis kunt voelen. En een mooie strakke vloer is ook heerlijk om naar te kijken. Kies uit een van deze vloertrends van 2021!

Elegant parket

In de vloertrends blijft de houten vloer met stip op één staan. Niet gek want een goede houten vloer zorgt voor een natuurlijke uitstraling en past bij vrijwel ieder interieur. Een elegante parketvloer is zo populair omdat hij ontzettend lang meegaat, tijdloos is en een prachtige uitstraling heeft. Een houten parketvloer geeft jouw ruimte een natuurlijke en stijlvolle uitstraling.

Stijlvol en sfeervol laminaat

Wil jij een houten vloer, maar heb je niet het juiste budget? Dan is een laminaatvloer een goed alternatief. Een laminaatvloer is namelijk een feestje voor je interieur en portemonnee. Door de klikverbinding ligt deze vloer in een handomdraai in je huis. De nieuwste laminaatvloeren zijn niet meer van écht hout te onderscheiden. Wel moet je zorgen dat de basis van een laminaatvloer goed is. Hij kan namelijk gehorig zijn, maar met de juiste isolatie ga je dit tegen.

Mooie en makkelijk PVC-vloeren

Ook de PVC-vloer is in 2021 terug van weggeweest. De grote tegel is niet van echt te onderscheiden, vochtbestendig, geluiddempend en warm aan de voetjes. Zo hebben ze de look van echt hout of steen. Omdat er veel verschillende PVC-vloeren zijn, is er voor ieder soort interieur een geschikte vloer.

Is visgraat nog in of niet?

De visgraat-vloeren doen je vaak denken aan de parketvloer die bij je grootouders in huis lag. In 2019 en 2020 was de visgraat vloer razend populair, maar ook in 2021 zal deze trend doorzetten. Dit komt omdat de vloer altijd een chique uitstraling heeft en overal terug te vinden is in de interieurs. Dit dessin op de vloer past in verschillende woonstijlen en is tijdloos. Het is een hele klus om de vloer te leggen, maar dan heb je ook wat.

Hoe kun je je vloer zo lang mogelijk mooi houden?

Ga jij in 2021 een nieuwe vloer in je huis leggen? Een nieuwe vloer is vaak een investering, daarom wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk mooi blijft. Het is dan ook aan te raden om meubelglijders onder je stoelen en meubels te plaatsen. Met glijders bescherm je je vloer. Je bevestigd het heel makkelijk onder de poten van je meubels. Dit soort glijders kun je voor verschillende soorten vloeren gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor rubberen doppen of stoelwielen.

Bron: Wonen & trends

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in