Vier de Nationale Thuiswerkdag in stijl

Gewijzigd op 16/11/2012 door Daan Slingers

Hoera! Op 22 november 2012 vieren we de derde Nationale Thuiswerkdag. Duizenden Belgen werken voor één keertje thuis. Om er geen saaie dag van te maken zocht de Habitos.be-redactie naar leuke bureauaccessoires om je thuiskantoor te ‘pimpen’. Voor nog geen 125 euro ben je gesteld. Wedden dat je werken nog nooit zo leuk vond?
 • Like and DislikeOp je bureau ligt waarschijnlijk heel wat papier. Het ene vind je leuk, het andere niet. Leef je nu uit met de ‘like’- en ‘dislike’-stempels van Mega Gadgets. Duid aan of jij iets een duimpje omhoog waard vindt of net niet. Voor ± 13 euro zijn de stempels van jou.
  © Mega Gadgets
 • See UpZijn de letters in de krant of op het scherm wat aan de kleine kant? Dan heb je misschien een leesbril nodig. Maar waar heb je die nu weer gelaten? Die vraag stel je niet meer wanneer je de ‘See Up' van Friends of Mookum aan schaft voor ± 30 euro. Deze bril vind je altijd terug op je bureau. Uitgerust met +2.5 dioptrie lenzen, corrigeert de See Up alle graden van verziendheid. Beschikbaar in de kleuren: blauw, bordeaux, zwart, goud en roze.
  © Mookum
 • Cassette plakbandhouderVoor de nostalgische personen onder ons is deze ‘Cassette Plakbandhouder’ van J-Me het perfecte excuus om even terug te gaan naar de tijd van toen. Deze plakbandhouder is heerlijk old school. Doordat hij groot (L14xH9 xB3,7cm) en log is, verlies je hem ook niet uit het oog. De houder houdt rolletjes tape van 1,9x3,3cm vast. De kostprijs van dit rubberen gadget bedraagt ± 20 euro.
  © J-Me
 • StressberryHeb je stress na een zoveelste telefoontje? Pak dan even de ‘Stressberry’ van Gizzys. Voor nog geen 5 euro kun je je volledig laten gaan dankzij deze stressbal, die wel erg sterk lijkt op een Blackberry. Deze rubberen telefoon is verkrijgbaar in de kleuren zwart en wit.
  © Gizzys
 • Kabel BinderGeraak nooit meer de draad kwijt dankzij de ‘Kabel Binder’ van Bobino. Voor ± 4 euro bezit je dit PVC bobijntje, waarmee je USB-kabels en -opladers kleurig en handig kunt oprollen. Naast blauw kun je de Kabel Binder ook kopen in het zwart, geel en rood. Kan het nog meer Belgisch?
  © Bobino
 • Magneet BricksLaat het kind in je los met de ‘Magneet Bricks’ van Trendform. Deze magneetjes lijken net echte Legoblokjes. Voor één rood, één groen, één geel en één blauw steentje betaal je ± 8 euro.
  © Trendform
 • Memo MorrisBen jij nogal vergeetachtig? Dan is een memopapiertje geen overbodige luxe. Met de ‘Memo Morris’ van Monkey Business bewaar je al deze papiertjes op een handige en grappige manier. Voel je dankzij dit ezeltje (inclusief 140 memo's) van ± 13 euro nooit meer een echte ezel. Schrijf op wat je niet mag vergeten en klem het vast in zijn bek.
  © Monkey Business
 • USB-stofzuigerEten achter de computer, iedereen doet het wel eens. Jammer, dat er dan altijd vervelende kruimels achterblijven. Koop nu deze ‘USB-stofzuiger’ van Mega Gadgets voor ± 8 euro en zeg de kruimels vaarwel. Met deze mini stofzuiger geraak je in de kleinste gaatjes en hoekjes van je toetsenbord. Bacteriën en stof hebben geen kans meer.
  © Mega Gadgets
 • Alligator Staple RemoverHeb je net geniet, maar had je dat niet moeten doen? Gebruik dan niet je nagels, maar wel de ‘Alligator Staple Remover’ van Catching Fireflies. Deze ontnieter of nietjesverwijderaar in de vorm van een alligatorbek zal je voor ± 6 euro veel gebroken nagels besparen.
  © Catching Fireflies
 • Carpe DiemTot slot: de Nationale Thuiswerkdag valt slechts één keer per jaar voor, maar er zijn nog 364 andere dagen op een jaar. Om die in beeld te brengen is de ‘Carpe Diem’ van Doiy wel een hele creatieve oplossing voor ± 15 euro. Het gaat om een afscheurkalender in een moderne versie. Elke dag scheur je één dag af. Zo zal het weer snel Nationale Thuiswerkdag zijn!
  © Doiy
Meer info
 1. Like en dislike-stempels van Mega Gadgets
 2. See Up van Friends of Mookum
 3. Cassette plakbandhouder van J-Me
 4. Stressberry van Gizzys
 5. Kabel Binder van Bobino
 6. Magneet Brick van Trendform
 7. Memo Morris van Monkey Business
 8. USB-stofzuiger van Mega Gadgets
 9. Carpe Diem van Doiy
 10. Alligator Staple Remover van Catching Fireflies
Alle prijzen zijn indicatief

Auteur: Daan Slingers – november 2012