Compleet Wonen Haarden: Verwarm je aan deze kachels en haarden

Gewijzigd op 10/10/2012 door TiM Vanhove

De nieuwe Compleet Wonen ligt in de rekken. Ditmaal bespreekt het magazine haarden en kachels. Voor wie nood heeft aan wat warmte is dit de ideale oplossing. In preview bespreken we alvast drie nieuwe producten uit het magazine: de pelletkachel Spillo van Ravelli, de budgetkachel Nuro 120 van Danskan en de hightech combihaard Scenario van MCZ.
Spillo van Ravelli
Spillo, nostalgische pelletkachel van Ravelli.
© Bâtidéco

Nostalgische pelletkachel

Deze nieuwe pelletkachel ‘Spillo’ van Ravelli (verdeeld door Avantis), heeft een lichaam uit gietijzer en straalt daardoor een nostalgische charme uit. De ‘Spillo’ heeft een vermogen van 12kW en een verwarmingsvolume van 250m³.

Pelletkachels zijn tegenwoordig meer en meer in trek. Niet alleen omdat het zeer gebruiksvriendelijk is, maar ook omdat de prijs van de pellets lager ligt dan die van andere primitieve brandstoffen. Bovendien hoeven er voor pellets geen bomen te sneuvelen aangezien ze zijn gemaakt van het afval van hout. 

Meer infoAvantis
 
Nuro
Nuro, budgetkachel van Danskan.
© Bâtidéco

Nieuwe serie budgetkachels

Met de ‘Nuro’-collectie brengt Danskan een nieuwe serie budgetvriendelijke kachels op de markt. De modellen boeten hiermee niets in aan kwaliteit en beschikken over de traditionele Danskan kenmerken zoals een volledig automatische luchtsturing, een strak design, bijzonder duurzame onderdelen en een veelheid aan innovatieve opties zoals zijvensters en een draaiplateau.

Deze ‘Nuro 120’ is voorzien van zijvensters en een lade. Het prijskaartje bedraagt 2 942 euro (exclusief btw).

Meer info: Danskan
Scenario
Scenario, combihaard van MCZ.
© Bâtidéco

Hightech combihaard

Kun je niet kiezen of je jouw haard of televisietoestel wilt laten fungeren als de eyecatcher van uw woonkamer? Dan is deze nieuwe ‘Scenario’ van MCZ in samenwerking met Loewe de oplossing. Dit hebbeding integreert de twee toestellen gewoon in één blikvanger. Een haard op gas of op hout, het kan allebei.

‘Scenario’ wordt geleverd met bijhorende afstandsbedieningen, zowel voor de tv als voor de gashaard.

Meer infoMcz
Compleet Wonen Haarden cover
© Bâtidéco

Compleet wonen

Deze producten zijn verschenen in het nieuwe nummer van Compleet Wonen - Haarden. In dit nummer vind je nog heel wat andere nuttige informatie en ideëen over kachels, haarden & schouwen.