Aanbevolen partners

samsung logo
blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
orgalux logo
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
De keuken

Verschillende verhittingswijzen van een oven

Een oven kan op verschillende wijzen verhit worden: met aardgas, elektriciteit of hout.

Met (aard)gas

  1. Natuurlijke convectie
  2. Mechanische convectie
  • Voordelen
    • Het duurt slechts 5 minuten alvorens een gasoven voorverwarmd is
    • Zuinig in energieverbruik
    • Goedkoper dan elektrische oven
  • Nadelen
    • Je kan de temperatuur niet exact instellen
    • Minimumtemperatuur ligt vrij hoog (+/- 140 °C)
    • Minder geschikt om gerechten lang warm te houden

Elektrisch oven

  1. Oven met natuurlijke convectie
  2. Heteluchtoven
  3. Stoomoven
  4. Multifunctionele oven
  • Voordelen
    • Je kan de temperatuur exact instellen
    • Heeft een lage minimum temperatuur (+/- 50 °C)
    • Geschikt om gerechten lang warm te houden

Hout of houtskool

Best te vergelijken met een gesloten barbecue. Voor de doorstroming van lucht zorgt een regelbare luchtingang onderaan en een regelbare rookuitgang bovenaan de oven. De temperatuur kan oplopen tot 350 °C. Zowel voor binnen- als buitengebruik. Kan ook dienen als grill
  • Voordelen
    • Maaltijden sneller klaar dan traditionele barbecue
    • Eén lading houtskool kan voldoende zijn voor 12u kookplezier
    • Duurzaam
    • Weinig onderhoud
  • Nadeel
    • Duur (minimum kostprijs 9000 euro)

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in