Twee innovaties van Blum voor greeploze keukens

Gewijzigd op 11/02/2015 door TiM Vanhove

België staat in de top 10 van landen waar greeploos design een heersende trend is. Maar liefst 40% van alle keukens die in België worden gemaakt, hebben een greeploos ontwerp. Belgen vinden het chique en houden van de minimalistische eenvoud van greeploze meubels.

Onze keukenspecialisten

De firma Blum ondersteunt deze trend met twee grote innovaties. Een mechanische oplossing om greeploze meubels met een zacht duwtje te openen en gedempt te sluiten (TIP-ON BLUMOTION) en een elektrische openingsondersteuning voor koelkasten, diepvriezers en vaatwassers (SERVO-DRIVE flex). 
 

TIP-ON BLUMOTION zorgt voor het ideale comfort in greeploze keukens

Een keukenlade openen én zacht sluiten met een duwtje tegen het front. Tot voor kort kon dit enkel door de meubels te voorzien van een elektrische oplossing: een uitwerper die achter de lade wordt gebouwd en die de lade uitduwt en opnieuw naar binnen trekt.  
Voor het eerst brengt Blum een mechanische oplossing op de markt: TIP-ON BLUMOTION. TIP-ON BLUMOTION verhoogt het comfort en de ergonomie in de keuken aanzienlijk. Het openen en sluiten van de keukenlades kan zonder handen: een duwtje met de heup, knie of enkel tegen het front volstaat. Oudere mensen of zij die slecht ter been zijn, hoeven niet meer door de knieën te bukken om de onderste lades te openen of sluiten.
  • Servo-drive Flex© Blum
  • Servo-drive Flex© Blum

SERVO-DRIVE flex trekt greeploos design door naar toestellen

Zelfs in een volledig greeploze keuken moesten er af en toe toegevingen worden gedaan. Toestellen zoals de koelkast, diepvriezer of vaatwasser moesten nog van een greep voorzien worden. Blum brengt nu een elektrische bewegingsondersteuning op de markt voor koel-vriescombinaties en voor de vaatwasser: SERVO-DRIVE flex. Hiermee kan een greeploos ontwerp in de keuken 100% doorgetrokken worden naar alle meubels.
SERVO-DRIVE flex verhoogt het comfort in de keuken. Het openen en sluiten van koelkast, vriezer en vaatwasser kan zonder handen: een duwtje met de heup, knie of enkel volstaat. SERVO-DRIVE flex biedt tevens een geïntegreerde bescherming tegen opspattend en druppelend water.

Krijg praktisch advies op Batibouw

TIP-ON BLUMOTION en SERVO-DRIVE flex zijn beschikbaar vanaf de lente 2015. Blum toont beide bewegingstechnologieën tijdens Batibouw op stand nr. 11-112. U kunt er ook terecht voor praktisch advies over opbergen, comfort en ergonomie in de keuken. Schrijf u in en boek uw adviessessie. Hebt u een keukenplan? Neem het zeker met u mee!

Folders over de keuken

Meer informatie op de website van deze bedrijven