Aanbevolen partners

Klinkers en tegels voor binnen en buiten
Forbo flooring
Vloeren

Trends in houten vloeren

Een eiken parketvloer in visgraatmotief. Iets voor een oud herenhuis? Misschien wel, maar het is ook dé trend in houten vloeren. Zowel het visgraat motief als de eiken vloer zijn helemaal terug. Maar er zijn nog andere trends in houten vloeren.
Vergeet de oude look van de visgraatvloer met z’n klassieke, smalle en vaak glanzende vloer. Tegenwoordig is het motief stoer, met brede houten planken. Deze aanpak geeft de woning een eigentijds karakter met een warmte uitstraling. Om deze uitstraling te krijgen, kiezen de parket plaatsers voor houten planken van 14, 16 tot zelfs 18cm breed en tot 1m lang. De mogelijkheden in de kleurafwerking – vaak in olie – zorgen ervoor dat de vloer in ieder interieur past. Wanneer de vloer zonder plint wordt geplaatst, maar tot strak tegen de wand loopt, geef je hem een minimalistisch karakter.

Houten tegels

Een tegenhanger van de houten planken zijn de houten tegels. Ze zijn nog vrij nieuw, maar bieden leuke mogelijkheden om speelse motieven te creëren. De tegels zijn beschikbaar in verschillende formaten, tot zelfs XL-uitvoeringen. Dankzij de nerfstructuur van het hout kun je leuke patronen bij elkaar puzzelen. Als je op zoek bent naar en authentieke vloer met een uniek karakter, dan zit je zeker goed met deze tegels.

Brede planken

Wil je het iets veiliger houden, kies dan voor brede planken. Ze hoeven zelfs niet in het visgraatmotief geplaatst te worden. Ze hebben op zichzelf voldoende kracht om je interieur meer pit te geven.

Ga voor kleur

Hout hoeft niet noodzakelijk zijn bruine houttint te hebben. Er zijn heel wat variaties mogelijk in het spectrum van zwart tot wit met alle grijstinten er tussen. Gewoon een kwestie van de juiste olie te kiezen.

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in