Aanbevolen partners

detremmerie logo
samsung logo
X²O logo
De badkamer

Ontdek het toilet 2.0

De manier waarop we naar toilet gaan, is een gewoonte. In Europa gebruiken we na een toiletbezoek toiletpapier, in Azië water. Omdat het gebruik van water hygiënischer is en omdat een toilet veel meer comfort kan bieden dan we vandaag gewoon zijn, heeft Grohe zich voorgenomen onze toiletgewoontes te revolutioneren. Zeg het toilet vaarwel en verwelkom het Spalet.
We kennen het toilet vandaag allemaal als een pot waarop we kunnen zitten. In sommige gevallen staat die pot nog vrij met een jachtbak erop. In andere situaties is dat waterreservoir al in de muur ingebouwd en is de drukknop het enige wat de techniek verraadt.

Bij de meest hippe toiletten is die drukknop uitgelicht met ledverlichting of is er een systeem dat de geurtjes wegzuigt. Maar daar houdt het qua techniek mee op. In Japan bijvoorbeeld zijn ze het heel anders gewend: het toiletdeksel opent en sluit automatisch, een ingebouwde douche reinigt er de intieme delen met een waterstraal, dat water stel je ook nog eens op de gewenste temperatuur in en - ook niet onbelangrijk - het toilet reinigt zich bijna volledig zelf.

Dat comfort wil Grohe vanaf dit najaar ook in Europa introduceren met de Sensia Arena.

Gepersonaliseerde hygiëne met Sensia

Arena zet Grohe in op drie pijlers: perfecte huidverzorging, ultieme hygiëne en persoonlijk comfort. Het geheim achter de perfecte huidverzorging is het gebruik van water. Zo reinigt en verfrist de Sensia Arena de huid zonder hem bloot te stellen aan de ruwheid van papier of chemicaliën. De straaltechnologie laat toe het straaltype en de straalsterkte zelf te kiezen. Niet alleen dat, met behulp van de afstandsbediening of een app op uw smartphone kunt u de instellingen volledig personaliseren, zelfs tot de watertemperatuur en de duur van de reinigingscyclus toe. Het toilet is uitgerust met een ingebouwde waterverwarmer om onbeperkte hoeveelheden warm water te leveren.
En na het spoelen? Dan komt de droogfunctie van de Sensia Arena in actie.

Kraaknet

Niet alleen u, maar ook zichzelf houdt het toilet perfect proper. Dankzij Aquaceramic – een anti-aanplaklaag – kunnen vuilresten en kalkaanslag bijna niet aan de pot blijven plakken. Het gebruik van natuurlijke antibacteriële zilverionen in het glazuur voorkomt 99 procent van alle bacteriegroei. Zo blijft de keramische pot bijna moeiteloos schoon. Een Triple Vortex-spoeling maakt het hygiënehoofdstuk compleet. In tegenstelling tot een klassieke toiletpot, wordt het water in de Grohe Sensia Arena door drie gaten in de pot gestuwd. Zo ontstaat een krachtige draaikolk die niets achterlaat. De randloze pot maakt schoonmaken bovendien eenvoudiger en voorkomt spatten tijdens het doorspoelen. Ook de sproeiarmen zijn doordacht om in dit plaatje te passen: ze zijn gemaakt van antibacterieel materiaal, worden voor en na elk gebruik automatisch gereinigd en de sproeikoppen zijn gemakkelijk te vervangen.

Comfort

Een aantal handige functies tot slot zorgen voor een ongekend gebruikscomfort. Een innovatief geurafzuigsysteem voorkomt ongewenste geurtjes. Een luchtscherm rond de pot verzegelt de lucht in het toilet terwijl via een tweede opening de geurtjes worden afgezogen naar een koolstoffilter. Nog niet onder de indruk? Wat denkt u hiervan: met behulp van bewegingsdetectie opent het toilet automatisch de deksel. En na het gebruik sluit het deksel ook weer automatisch. ’s Nachts wijst een zacht licht u de weg naar het spalet. De Sensia Arena wordt vanaf volgende week op de Europese markt gelanceerd. Geïnteresseerd? Met 2.200 euro valt dit revolutionaire toilet wel wat duurder uit dan het standaardtoilet. Maar het blijft ver onder de prijs van de concurrentie. En geeft toe, je krijgt er ook wat voor in ruil.

Meer info: Grohe

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in