Aanbevolen partners

blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
logo Franke
X²O logo
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
De keuken

Nieuw in de keuken

De keuken is een vandaag het begrip kookruimte overstegen. Het is een ontmoetingsruimte geworden waar naast gebruiksgemak ook esthetiek van belang is. Het magazine Compleet Keukens verzamelde voor Habitos.be enkele nieuwigheden in de keuken.


Keramisch alternatief

De troeven van keramische vloertegels zijn intussen bekend: grote krasvastheid, zeer onderhoudsvriendelijk, duurzaam, zuurbestendig en hittebestendig. Met Ceratop vertaalt Bomarbre die kwaliteiten nu ook naar een materiaal voor werkbladen. Het werkblad bestaat uit massieve keramische platen waartussen glasvezelmatten verwerkt zijn voor extra stevigheid. De Ceratop-werkbladen zijn verkrijgbaar in uni-kleuren en in diverse natuurlijke tinten.
Meer info: www.bomarbre.be

Strak vierkant

Designer Philippe Starck tekende al voor heel wat verrassende ontwerpen, maar een spoelbak voor de keuken hoorde daar tot voor kort nog niet bij. De spoelbak Starck K van Duravit brengt daar verandering in. Basiskenmerken zijn de strakke vierkante vorm met een binnenmaat van 430 x 310 x 190 mm, een opstaande rand, afgeronde hoeken van de keramische spoelbak en snijplanken die verschillende hoge werkplekken mogelijk maken. Er zijn verschillende formaten, varianten en kleuren verkrijgbaar.
Meer info: www.duravit.com

Optimale proporties

Een van de nieuwigheden in de S2-lijn van SieMatic is het ladesysteem SF10. In vergelijking met de voorgangers uit de S1-lijn oogt het systeem SF10 minder afgerond en strakker. De proporties van de laden en de railing zijn optimaal en hebben een grote onderlinge afstand. Daardoor ziet het geheel er licht en transparant uit. Dankzij de hogere gesloten achterwand en de railing kunnen er opzij en achteraan bovendien geen spullen tegen de grond kletteren. Daarenboven blijven de ladegeleiders steeds verborgen in de zijwand van de laden.
Meer info: www.siematic.com

Ambacht met kleur

Fornuizen die nog ambachtelijk in de eigen fabriek gemaakt worden, worden steeds zeldzamer, maar bij het Britse merk Stoves bestaan ze nog. Een van de opvallendste modellen uit het gamma is de Flavours, een fornuis van 110 cm breed dat in verschillende uitgesproken kleuren (papaya, jalapeno (zie foto), sushi ...) verkrijgbaar is. Dit gasfornuis heeft maar liefst vier ovens en zeven kookzones en is te koop vanaf 4.695 euro.
Meer info: www.stoves.nl

Futuristisch ventilatiepaneel

Het Futura ventilatiepaneel van Gutmann verdwijnt met een druk op een knop in het werkblad. Nochtans zorgen de elegante vormgeving en de combinatie van glas en rvs ervoor dat het ventilatiepaneel best gezien mag worden. De Futura is ideaal voor gebruik op een centraal eiland. Dat bewijst onder meer Culimaat, dat voor zijn Futuro Stretch-keuken voor deze afzuigkap gekozen heeft.
Meer info: www.gutmann-exklusiv.de

Bron: Compleet Wonen - Keukens

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in