Aanbevolen partners

blum logo
taor logo
van hoecke logo
Logo ILWA keukens
Logo Eggo
Dovy Keukens logo
orgalux logo
logo Franke
De keuken

Nieuw in de keuken

De keuken. Het is heerlijk om te koken, om jezelf en anderen te verwennen. In een mooie, functionele en ergonomische keuken is dit nog leuker. Habitos.be zet enkele nieuwigheden op een rij.


Laminaatvloer. Ideaal voor de keuken!
 

Een laminaatvloer zou voor een keuken niet geschikt zijn? Laminaat zou niet bestand zijn tegen vlekken, vocht en krassen? De Quick-step laminaatvloer is ook voor de keuken een prima idee. Uit de meer dan 160 verschillende designs trok de betontegel ‘Arte’ onze aandacht. Niet alleen is deze vloer zeer gemakkelijk te onderhouden, ze is zeer hygiënisch en krasresistent. Een keukenvloer krijgt nu eenmaal heel wat te verduren: een vallend mes, ravottende kinderen, huisdieren,…Dankzij de nieuwe Scratch Guard technologie hebben de Quick-step vloeren een nog meer krasresistente toplaag die extra beschermt. De aanwezigheid van nanopartikels in de toplaag maakt de vloer veel minder gevoelig voor microkassen.
 

Meer info: www.quick-step.com


 

Trendy houten inzetelementen
 

Ergonomie is niet meer weg te denken in de keuken. Producent Blum heeft zijn bestaande assortiment van kunststof en inox inzetelementen en ladeaccessoires uitgebreid met een ‘wood-line’. Naast functioneel zijn deze houten inzetelementen zeer trendy. De wood-line is beschikbaar in twee houtsoorten: luxueus ogend roodbruin Amerikaans notenhout en koel blank beukenhout. De diverse houten inzetelementen van massief of fineerhout zijn speciaal ontworpen voor het wegbergen van besek, messen, keukenfolie enz. in de keukenladen. Verder vallen de houten bordenhouders en de luxueuze notenhouten broodbewaardoos op.
 

Meer info: www.blum.com


Budgetvriendelijke kraan
 

De keukenkranen Futura en Diamant zijn de laatste verrassende nieuwigheden van Franke. Met de elektronische keukenkraan Futura activeer je de waterstraal door met je hand over de aparte – op het werkvlak ingebouwde – elektronische sensor te bewegen. Futura staat zo garant voor optimale hygiëne. Ook je waterfactuur zal verminderen aangezien het water enkel stroomt als het echt nodig is. Kenmerkend voor de roestvrijstalen keukenkraan Diamant is dat het keukenlichaam en de bedieningshendel twee aparte onderdelen zijn die naast elkaar geplaatst worden. Daarnaast is de kraan uitgerust met een geïntegreerde witte ledverlichting die als lichtaccent in de keuken kan worden beschouwd maar ook de spoeltafel en het omringende werkvlak doeltreffend kan verlichten.
 

Meer info: www.franke.be
 

Betaalbare SieMatic keuken
 

Na de lancering van de SieMatic S1 twee jaar geleden, is nu de S2 op de markt. Deze afgeslankte versie op vlak van snufjes is het betaalbare broertje van de S1. Toch vind je in de SieMatic S2 verschillende vernieuwingen waaronder nieuwe tinten en een nieuw hightech systeem voor laden en uittrekelementen. De lichte eiken binnenuitvoering krijgt extra elegantie met de nieuwe accessoires in aluminium en wit porselein. Ook nieuwigheden in de onderkasten. De open onderkasten kregen dezelfde donkere houtkleur als het dikke werkblad, maar met uittrekbare, functionele leggers. Tot slot zorgen de greeploze glaspanelen van de push-to-open muurkasten voor een heel apart extra muurvlak van opbergruimte.
 

Meer info: www.siematic.be

 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in