Metaal

Gewijzigd op 12/04/2012 door Daan Slingers

Metaal is eigenlijk een algemene naam voor een groep van elementen met een aparte glans en het vermogen om warmte en elektriciteit te geleiden. De meeste bouwproducten van metaal, zijn van staal. Staal is een andere benaming voor metaal dat in hoogovens wordt gesmolten en bereid. Staal in je interieur, op je muur, kan voor mooie accenten zorgen.
  • koperen wandafwerkingkoperen wandafwerking
    © Liever
  • © Habitos.be
  • TitaniumWandbekleding in titanium
    © Habitos.be
  • Metalen wandbekledingMetalen wandbekleding
    © Materia

Toepassing

Metaal in je interieur kan zorgen voor een extra strakke en industriële look. Als je daar van houdt, is staal in je interieur zeker het overwegen waard. Het geeft een koele indruk en is akoestisch minder dempend, maar dit kun je gedeeltelijk opvangen door elders in je interieur voor dempende materialen zoals hout, stoffen of tapijten te zorgen. Metaal isoleert ook niet.

Ondergrond voor metalen muurbekleding

Je zal de meeste metalen platen altijd op een dragende structuur moeten bevestigen. Zorg dus voor een goed skelet tussen een stevige muur en de metalen plaat. Werk je met grote oppervlakten als wandbekleding, laat dan de draagkracht van je muur berekenen en vraag een vakman om advies in verband met de bevestigingstechnieken. Misschien doe je ook voor de plaatsing best een beroep op een vakman, om zo ongelukken tijdens het bevestigen te vermijden.

Folders over binnenafwerking