Verf en behang

Marsala is de kleur van 2015

Aanbevolen partners

Colora
Marsala of Pantone 18-1438, dat wordt volgens Pantone de kleur van 2015. De roodtint dankt zijn naam aan de gelijknamige wijn. Volgens het Pantone Color Institute verdient Marsala deze titel "omdat de kleur onze geest, lichaam en ziel verrijkt." OOk AkzoNobel zocht een kleur voor het nieuwe jaar en verkoos Copper Blush, een koperachtig oranje.
De roodbruine aardekleur is een stevige, maar stijlvolle kleur. Ze heeft een universele aantrekkingskracht en leent zich zowel voor de mode en schoonheid als voor industriële ontwerpen en interieurs.
Marsala is een complexe en volle kleur zonder overweldigend te zijn. Daardoor heeft Marsala de kracht om eenheid te brengen tussen verschillende ruimtes. Wanneer je de kleur gebruikt voor accenten, accessoires en de verfkeuze, voeg je elegantie toe aan een kamer. De kleur komt het best tot haar recht wanneer ze is toegepast op gestructureerde oppervlakken, zoals tapijten of stoffering.
 
Marsala past als vanzelfsprekend in de keuken en eetkamer, bijvoorbeeld voor kleine apparaten of stoffen. De kleur kan een prominente rol spelen in streep- of bloemenpatronen op placemats, servies, beddengoed of handdoeken.
 

Levis kiest Copper Blush

De specialisten van AkzoNobel (Levis) lieten dan weer hun oog vallen op Copper Blush, als tint voor 2015. Dit koperachtig oranje is een diepe kleur die perfect combineert met roze, neutrale tinten, wit en andere oranje nuances, maar ook bij houtschakeringen  en metallics zoals goud. De Kleur van het Jaar, die het midden houdt tussen roze en oranje, weerspiegelt een positievere kijk op de wereld. De tint is namelijk geïnspireerd door een groter idee: de zoektocht naar het positieve in het dagelijkse leven.

Populair over verf en behang

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in