Leuke decoratie te spotten op Maison & Objet

Gek op decoratie en beurzen? Plan dan een uitstap naar dé decoratiebeurs Maison & Objet in Parijs - van 7 tot en met 11 september - nog snel in jouw agenda. Je kunt er uren - zelfs meer dan 1 dag - rondlopen op zoek naar leuke en originele must-haves die in jouw huis nog ontbreken. Vind je de beurs in Parijs toch wat ver, dan vind je hier ongetwijfeld inspiratie voor binnen als buiten. We selecteerden overigens alleen enkele van de 200 Belgische standhouders.

Aanschuiven aan de picknicktafel

Handig om aan een picknicktafel te schuiven zonder over een balk te moeten stappen. Gewoon inschuiven maar. De tafel is er voor kleine groepen, maar ook voor hele grote. De picknicktafel heeft afmetingen van 180 tot en met 600cm. Deze picknicktafel is verkrijgbaar in onbehandelde iroko, wit of een andere kleur gelakt.

Prijzen van 3 075 euro voor een tafel van 180cm in aluminium tot 5 084 euro voor een tafel van 600cm.

Cassecroute op Maison & Objet, hal 5B, stand A27

Meer info: Cassecroute

Anniston in nieuw koeienjasje

Meubelspecialist Marie's Corner viert dit jaar hun 20ste verjaardag. Om dit te vieren, brengen ze een gelimiteerde editie 'haute couture' van het Anniston model. Geraffineerd, bestaande uit een mengeling van linnen en kalfsleder. Er zijn slechts 20 exemplaren van dit model gemaakt.

Symbolische prijs van 1 992 euro.

Meer info: Marie's Corner

Dutje doen

Soms ook het gevoel dat je plaats te weinig hebt? De Carla Lounge van Vincent Sheppard is de ideale bondgenoot om languit te relaxen, of om stiekem een dutje te doen. De gelakt rotanlook in zwart of wit geeft je interieur extra pit.

Prijs: 405 euro (incl btw)

Vincent Sheppard op Maison & Objet, hal 5B, F39

Meer info: Vincent Sheppard

Metaal en bloemen

Kan metaal een warm deco-idee zijn? De Bounce collectie is het (veer)krachtige bewijs. De stevige structuur van koper- en grijskleurige staaldraad is niet alleen een gedroomd decoratiemateriaal, maar voor creatieve handen ook een dankbare materie voor het verwerken van unieke bloemstukken, zelfs orchideeën.

Nog meerdere decoratie van D&M Depot op Maison & Objet, hal 6, stand U22/V31

Meer info: D&M Depot

Takken van de bomen

De Spaanse designers vonden voor deze Branch van Tribù hun inspiratie in de takken van de bomen. Het aluminium frame is gecombineerd met een zit- en rugleuning in recycleerbare kunststof. De collectie omvat een stapelbare sidechair en armchair, en een reeks tafels – van kleine ronde en vierkante tafeltjes tot een groot model van 3 meter. Branch siert je terras in het wit of in twee aardse tinten die mooi combineren: het lichte linnen en donkere wengé.

Prijs: Branch sidechair vanaf 398 euro, Branch armchair aan 498 euro, Branch square table aan 898 euro (90x90cm) of de Branch table aan 1 795 euro (210x98cm).

Tribù op Maison & Objet, hal 8 stand E5/F6

Meer info: Tribù

Origineel verlichten

Met de 'Bûche d'Ambiance' maak je een gezellig vuurtje: als verrassing op de oprit wanneer bezoek komt of op koude avonden op uw terras. De sfeerkaars bestaat uit een boomstronk met een citronellakaars in. Zowel de kaars als de stronk branden op. Dit geeft een zeer mooi vuur dat zeer aangenaam ruikt.

Adviesprijs: 15 euro (hoogte kaars is 24cm)

Sens Collection op Maison et Objet, hal 5A, stand m38

Meer info
: Sens Collection

XL bloempot

Hou je van bloemen en planten, maar mogen ze wat jou betreft gerust korter bij elkaar staan of gewoon 'grootser' ogen? Waag je dan eens aan een extralarge bloempot zoals de Axel van Domani. Er zijn drie breedtes beschikbaar: 50, 70 en 100cm. Hou je ook van kleurtjes? Geen probleem, de 'Axel' is in allerlei kleuren beschikbaar.

Meer info: Domani

Kleurrijke kroonluchter

Te gekke kleuren of tierlantijntjes? Deze prachtige kroonluchter uit de Romeo collectie van Muno maakt van elke slaapkamer een chique boudoir. De Romeo bestaat met kapjes, maar evenzeer met pegels.

Prijs: 179 euro

Meer info
: Muno

Praktisch

De beurs Maison & Objet vindt plaats in Paris-Nord Villepinte, van vrijdag 7 september tot en met dinsdag 11 september. Uiteraard vind je alles online via Maison & Objet.

Samenstelling: Kelly Cuypers - september 2012

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in