Kom de winter door met je eigen wellness

Gewijzigd op 18/09/2018

De winter staat voor de deur, maar niet getreurd! Met een sauna breng je de zonnestralen bij jou terug in huis. Verwen jezelf of het hele gezin met een privé sauna en maak de winter een stuk aangenamer. Op elk moment van de dag kun je genieten van een ontspannende sessie in jouw sauna. Zelfs met een beperkt budget is het al mogelijk om een eigen sauna te plaatsen.

Onze badkamerspecialisten

sauna
© Groepsofferte
Wat is er nu zaliger dan gezellig ontspannen in jouw eigen sauna thuis? Op ieder moment kan je genieten van jouw privé wellness. Na een drukke werkdag of een vrij momentje… Er zijn twee types sauna’s die thuis kunt plaatsen, namelijk: de klassieke en de infrarood sauna. Beide zijn gelijkaardig aan elkaar maar toch hebben ze elk een heel andere belevenis. Vooral de manier waarop je lichaam verwarmt wordt verschilt.

sauna
© Groepsofferte
infrarood sauna
© Groepsofferte

Klassieke sauna of infrarood sauna

De klassieke sauna is de meest gekende van de twee. Deze sauna werkt vooral op basis van opwarming van de lucht, waardoor de temperatuur snel kan oplopen tot 90°C. Het heeft een hoge luchtvochtigheidsgraad en voelt zeer warm aan, door deze warmte gaan de bloedvaten zich openzetten en wordt je bloeddruk verlaagd. Om deze hitte draaglijk te maken wordt er water verdampt.
Meer informatie over een klassieke sauna.

De infrarood sauna is een ideaal alternatief voor de klassieke sauna als je niet van extreme hitte houdt. De warmte bij deze sauna is veel draaglijker met een temperatuur van zo’n 45 tot 65°C. Hierbij wordt de warmte direct overgebracht naar het lichaam door middel van infrarood stralen waardoor de huid meteen opwarmt en je spieren zich gaan ontspannen.
Meer informatie over een infrarood sauna.

Een sauna bij je thuis? Niets dan voordelen!

Een sauna is niet enkel genieten, het is ook een in investering voor jouw gezondheid. Je hoeft er niet meer voor naar een wellnesscentrum, want sauna’s zijn nu betaalbaar voor iedereen!

Naast deze privacy en het gemak van een sauna thuis zijn er nog tal van voordelen: 
 • Saunabeurt stimuleert de bloedcirculatie
 • Afstoten van afvalstoffen
 • Verbranden van calorieën
 • Vermindert spierpijn en gewrichtspijn
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Vermindert stress
 • Betere weerstand
Investeren in een sauna kan bijdragen tot een betere gezondheid! Met jouw eigen sauna in huis kan je op elk moment van de dag genieten van een ontspannende saunasessie.
Meer informatie over klassieke sauna's of over infraroodsauna's.
lichttherapie
© Groepsofferte

Lichttherapie

Om je lichaam ook tijdens de winter te voorzien van de nodige energie kan je opteren voor lichttherapie.

Ons lichaam heeft nood aan licht! Je hebt meer energie en je voelt je altijd vrolijker op zonnige dagen. Met de winter in het vooruitzicht zal ons lichaam veel minder blootgesteld worden aan licht, wat een negatieve invloed heeft op onze gezondheid. Met als gevolg dat we moe en futloos worden en veel kwetsbaarder zijn voor bacteriën. Het is dan ook niet onlogisch dat het aantal gezondheidsklachten tijdens de winter zijn hoogtepunt bereikt.

Met lichttherapie zorg je ervoor dat je lichaam gedurende de winter beschikt over de nodige energie om deze donkere tijden door te komen. Er zijn verschillende handige toestellen, waarmee je thuis zelf aan de slag kan.

Naast het geven van energie aan je lichaam, behandelt lichttherapie ook de volgende aandoeningen:
 • Depressie
 • Slaapproblemen
 • Spierpijn     
 • Eczeem
 • Acne
 • Huidaandoeningen
Geef je lichaam de energie dat het verdient door middel van lichttherapie in jouw huis. Vraag vrijblijvend meer informatie aan.

Voorkom dat je in een winterdepressie terecht komt! Dankzij deze wellness special kan je gratis offertes opvragen op maat en voor jouw budget. Twijfel niet want jouw gezondheid is het waard.

Dit is een publireportage. De redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Meer informatie op de website van deze bedrijven