Nieuwe kamers

Klafs krijgt iF Product Design Award 2010 voor Pure-sauna

Nog maar net aan het grote publiek voorgesteld en nu al in de prijzen: de nieuwe sauna Pure van KLAFS kreeg de IF Award voor beste product design 2010. De sauna vormt hiermee een maatstaf voor vorm en precisie. Ook het perfect samengaan van de gebruikte materialen en de kwaliteit van de sauna maken indruk.


De Pure van KLAFS, met een totaal vernieuwend concept, werd door de internationale jury van de wereldwijd gerenommeerde iF Awards geselecteerd in de categorie ‘bad en wellness’, uit iets minder dan 2 500 realisaties.
Bijzonder fascinerend is de rechtlijnigheid van het interieur van de sauna, met fijne houten latten in Hemlock, een hoogwaardige houtsoort uit Canada. De horizontaal geplaatste latjes vormen de perfecte aankleding van het sauna-interieur. Het trendy en frisse uiterlijk valt op zijn beurt op door het gebruik van brede planken afgewerkt in witte hoogglanslak. Net zoals voor de sauna’s Ventano en Proteo is het ontwerp voor de Pure van de hand van het gerenommeerde designerteam Henssler en Schultheiss.


Modern design voor eeuwenoud gebruik

De combinatie van het pure, authentieke saunagevoel met een fijn belijnd design en de nieuwste technieken, via de ergonomische Touch Control bediening, biedt saunaliefhebbers net dat wat je van een ontspannend wellness moment verwacht: Een positief lichaamsbeeld, een versterkte immuniteit en natuurlijk ook het plezier van een saunasessie. Met de sauna Pure steekt KLAFS het eeuwenoude gebruik van heteluchtbaden in een modern design, waardoor Pure zich harmonieus laat integreren in stijlvolle interieurs. Want naast de edele uitvoering in puur wit kan de sauna langs de buitenzijde ook aangekleed worden volgens individuele smaken en wensen. De glazen hoekwand, waarin de deur verwerkt zit, onderstreept het perfecte evenwicht van het ontwerp. De saunagebruiker kan zo tijdens een heteluchtbad naar buiten kijken. Andersom laat het glas ook toe een blik in de sauna te werpen.


Maatwerk

Elk detail van Pure getuigt van de jarenlange ervaring en de kwaliteit van de Duitse saunaontwerper. Het precieze maatwerk van het interieur springt meteen in het oog: de houten latjes sluiten perfect op mekaar aan. Naast de indirecte verlichting is het interieur ook uitgerust met RGB-verlichting, uitgerust met Liftlight, dat zorgt voor de juiste kleurentherapie als aanvulling op een weldadig ontspanningsmoment.

De nobele lijnen van de sauna Pure, gebaseerd op een intelligente plaatsing van de Hemlock latten voor het interieur en op de hoogglanslak afwerking van de buitenkant, onderstrepen op een uitgetekende manier het klassieke concept van de sauna- en spa inrichter uit het Duitse Swäbische Hall. KLAFS weet met dit ontwerp in elke geval de juiste tijdsgeest te vatten.


Meer info: Gervi

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in