Klaar om het kerstdiner te serveren

Gewijzigd op 18/07/2013 door TiM Vanhove

Kerstmis is daar. En dan levert het kerstmaal voorbereiden - naast het lekkere diner - helaas ook vaak een portie zenuwen op. Bovendien wil je ook uitpakken met een mooi gedekte feesttafel. Daarom deze leuke decoratietips en handig kookgerei. Zodat de voorbereiding van het kerstdiner alvast vlekkeloos verloopt. Laat het kerstdiner je smaken!
 • tafelkleed kerstEen mooie, gedekte feesttafel begint bij het tafelkleed. De klassieke combinatie van rood, zwart en ecru is weer helemaal in.
  © Mistral Home
 • kaars kerstKaarsjes ontbreken uiteraard niet op de feesttafel. Spaas heeft zowel losse kaarsen als houders voor theelichtjes in zijn gamma.
  © Spaas
 • kurkentrekkerGoed gezelschap en een fles wijn: soms kan geluk verrassend eenvoudig zijn. Tenzij de kurkentrekker het laat afweten natuurlijk. Quickpull – verkrijgbaar in zes trendy kleuren – leent zich vrijwel voor alle soorten wijnflessen en elke halsgrootte. De scherpe punt met niet-klevende coating voorkomt dat de kurk breekt en dat er kurkresten in je wijn dobberen. 6,95 euro.
  © Brabantia
 • braadslee Stefan SchoningOf je nu wilt koken, bakken, sauzen maken of een gebraad bereiden, met de braadslee Industry van Demeyere haal je het beste uit je culinair talent. Voor de industriële look tekende de Belgische designer Stefan Schöning. De extra large grepen zijn gemaakt van geparelstraald roestvrij staal voor een stevige grip. Deze braadslee komt goed van pas voor bijvoorbeeld een varkenskroontje. 299 euro.
  © Demeyere
 • Zwilling ProEen messentrekker hoef je niet te worden, wel een ware kok die zich met zijn messen uit de slag kan trekken. De messenreeks Zwilling Pro gaat prat op ergonomie met de licht gebogen greep. Koksmes (20cm) aan 89,5 euro, vleesmes (20cm) aan 72,5 euro.
  © Zwilling
 • Dunilin servetJe hebt graag de gasten op de geschikte plaats aan tafel? Dit hoeft niet altijd met een klassiek naambordje. Simpelweg de naam schrijven op het servet kan ook. De Dunilin-servetten zijn zo dik dat je ze niet alleen makkelijk kunt vouwen, maar je er ook op kunt schrijven.
  © Duni
 • mini-braadpannenDeze leuke mini-braadpannen zijn onmisbaar als je elke gast een apart potje wilt voorschotelen. De ronde potjes zijn in het rood te verkrijgen, of in vier verschillende kleuren. 59,9 euro.
  © Le Creuset

Productinfo

1. Easy Plus collectie - Mistral Home
2. Kaarsencollectie 2012 - Spaas
3. Quickpull kurkentrekker - Brabantia
4. American style kookgerei - Demeyere
5. Zwilling Pro messenreeks - Zwilling
6. Dunilin-servetten - Duni. Leer servetten vouwen bij Duni
7. Set van vier mini-braadpannen - Le Creuset


Meer kerstinspiratie nodig?

Lees ook onze andere artikels:

Samenstelling: Kelly Cuypers - december 2012