Decoratie

Kerstmis 2014: trends en tips voor de kerstdecoratie

Kerstmis en Nieuwjaar zijn feesten om in familiekring te vieren. Het merendeel van de Belgen blijft thuis of gaat naar familie om samen te vieren. Alvast enkele tips om een perfect feestkader voor het eindejaar te creëren.

Must have: de kerstboom

Wanneer koop je best je kerstboom? Wanneer je kiest voor een “Nordmann”, koop je de boom best eind november, begin december. Deze taaie boomsoort houdt zijn mooie uitstraling tot het nieuwe jaar. Houd je meer van de zachte geur van de Epicea, dan wacht je best met de aankoop tot op het laatste moment. Anders loop je het risico dat de boom al voor Kerstmis zijn naalden verliest.
Voor wie geen groene vingers heeft, of de zin of mogelijkheid om een echte boom te kopen, bestaan er een brede waaier aan kunstbomen in alle groottes, vormen en zelfs kleuren.

Een geslaagde buitenversiering

De toverachtige sfeer van de eindejaarsfeesten beperkt zich niet tot het interieur. Je ziet almaar meer versierde terrassen, gevels en voortuinen. Met lichtslingers, kaarsen of lantaarns breng je de woning in kerstsfeer. Met een kerstkrans aan de deur en eventueel themadecoratie aan de ramen ontvang je je bezoekers in stijl.

DIY: Originele kerstverpakking

Verpak je kerstcadeaus in onverwachte materialen en verras zo diegene die het krijgt. Wanneer de gelukkige een muziek instrument bespeelt, kun je het cadeau bijvoorbeeld in ongebruikte muziekpartituren verpakken. Een kind verheug je met cadeaupapier van oude stripverhalen. Met crêpe papier geef je een cadeau ook al een originele uitstraling. Of gooi het over een heel andere boeg en kies voor zwart cadeaupapier waarom je met een witte stift een boodschap schrijft of iets tekent. Het geeft bovendien ook nog een extra toets onder de versierde kerstboom.

Bereid je feesttafel voor

Kies voor de feestdagen voor een tafel met een warme en geraffineerde uitstraling. Je kunt de tafel in een kleurthema uitwerken, bijvoorbeeld zilvertinten of een combinatie van twee kleuren zoals rood-wit, rood-groen, paars-wit of zwart-goud. Een andere piste is een stijl te kiezen als thema voor de tafeldecoratie: bijvoorbeeld een barokke stijl gemengd met veel goud- en zilvertinten. Een natuurstijl hult de tafel in hout, bladeren, takken en amberkleuren. Je kunt ook de decoratie van de kerstboom doortrekken naar de tafeldecoratie. Maar opgelet, hoed je voor overdaad. Het comfort en de gezelligheid aan tafel primeren.
 
Auteur: Vinciane Pinte - novembre 2014

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in