Groene beurzen: Cocoon en Hout en Groen Wonen

Van zaterdag 19 november tot en met zondag 27 november loopt in de Brusselse Expo Cocoon. Tijdens de grootste woon- en interieurbeurs van ons land speelt dit jaar ‘groen’ een centrale rol.


Cocoon 2011

Meer dan 300 exposanten geven gedurende de 22ste editie van Cocoon het beste van zichzelf. Dankzij hen kun je alle nieuwigheden en trends op het vlak van decoratie en design zelf gaan ontdekken.
Cocoon into green

Opvallend dit jaar is de grote aanwezigheid van de kleur groen. De beurs kreeg immers niet voor niets deze keer de ondertitel ‘Cocoon Into Green’ mee. Eigenlijk hoeft dat niet te verwonderen, want na de verbanning tien jaar geleden van de ficus, sanseveria en de vetplant zijn groene planten toe aan een heuse revival.

Op Cocoon kun je dit jaar heel wat inspiratie opdoen over hoe jij groen op een creatieve manier kunt integreren in jouw interieur. Bij de inkom begint het al, want daar waan je je in een heuse woonkamerjungle dankzij een Xl-trendbox waar interieur en plant één worden. Daarnaast zijn er ook nog zeven trendboxen die elk op hun manier jou zullen inspireren.


De zeven trendboxen van Cocoon Into Green

  1. Serre van de toekomst: Bevat een selectie van planten die nieuw en hot zijn.
  2. Pottenkijkers: Hier ontdek je dat een bloempot niet zomaar een bloempot is.
  3. Under the green sun: Waan je op reis tussen deze tropische planten
  4. Muren die groen uitslaan: Geen planten dit keer, maar groen behang en stof om het interieur mee aan te kleden.
  5. Green bags: Maak kennis met een nieuwe trend, groenzakken.
  6. Into the wood: Laat het bos binnen in jouw interieur.
  7. Green Kameleon: Alle verschillende soorten van groen vind je er terug.

Tuinlabo

Als dat nog niet genoeg kun je ook terecht in het tuinlabo. Daar kan je ontdekken wel type tuin past bij jouw persoonlijkheid.


Meer weten over Cocoon 2011?


Hout en Groen Wonen 2011

Hout en Groen Wonen, de grootste beurs in Vlaanderen over Hout, Ecologisch Bouwen, Hernieuwbare Energie en Gezond Interieur, is al aan haar 8ste editie toe. Dit jaar vindt de beurs plaats op zaterdag 19 en zondag 20 november in de Antwerpse Waagnatie.

Het thema van dit jaar is ‘Doe Het Zelf’: wie ecologisch wil bouwen en zelf de handen uit de mouwen wil steken, komt er dus ruimschoots aan zijn trekken. Je kunt er meer dan 70 exposanten ontmoeten om hun nieuwste producten en technieken te ontdekken, advies te vragen of informatie in te winnen. Of je kunt er één van de vele thematische infosessies bijwonen.


Meer weten over Hout en Groen Wonen 2011?

Volgende week: 2011: De terugkeer van de plant 


Auteur: Daan Slingers - november 2011
 

Compleet Wonen - trappen
© Habitos.be

Meer beurzen en opendeurdagen?

Er bestaan heel wat beurzen en opendeurdagen. Habitos.be verzamelde alle (praktische) informatie van de bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... in binnen- en buitenland. Bekijk ons overzicht: van 'Batibouw' over 'Cocoon' tot 'Mijn Huis Mijn Architect'.
 

Beurskalender: Bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... en opendeurdagen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in