Gouden deco-ideeën voor uren kinderpret

Gewijzigd op 11/03/2015 door TiM Vanhove

Kleine kinderen houden ervan op de grond te spelen. Of het nu is om met autootjes te spelen of om een krijttekening te maken, ze voelen zich comfortabel op de vloer. Met deze ideeën kun je hun kamervloer op een originele manier customizen: maak een racecircuit met tape of een prinsessenkasteel.
Washi
© Habitos.be

Tijdelijke decoratie

Iedereen kent masking tape – ook wel washi tape genoemd. De kleefband bestaat in honderden verschillende kleuren en motieven en stimuleert zo een grenzeloze creativiteit. Een ander groot voordeel: Je kunt de tape gemakkelijk verwijderen zonder dat er lijmresten achter blijven. Je kunt dus probleemloos een tijdelijke decoratie maken. Je vindt de tape in de doe-het-zelf- en hobby-zaken (zoals AVA).
Washi
© Pinterest

Een racecircuit voor de jongens

Met een racecircuit of een brandweerkazerne scoor je altijd bij de jongens. Baken de contouren van het racecircuit af in één – bij voorkeur blitse – kleur. Creëer je rijbanen binnen dit speelvlak. Gebouwen vorm je in andere kleuren. Een rood kruis maakt het ziekenhuis herkenbaar en zo vind je vast nog wel enkele typische symbolen die de fantasie van je kinderen kunnen stimuleren. Je kunt het allemaal nog realistischer maken door met enkele lege dozen een garage, brug of tunnel te bouwen. Kortom, je kunt heel wat leuke dingen met je zoontje doen en zelf je kinderziel een beetje terug vinden.
  • washi© Pinterest
  • Washi© Pinterest

Een kroon voor de kleine prinses

Kleine meisjes zitten nooit stil. Met de kleefband kun je hun zoektocht op verschillende manieren invullen: maak een hinkelparcours op regenachtige dagen, of creëer de contouren van hun eigen prinsessenkasteel op de muur. Met de tape kun je naast het bed ook mooie muurdecoratie maken of een prinsessenkroon verfraaien.
Dat laatste is doodeenvoudig: neem een leeg rolletje van toiletpapier en werk het af met enkele kleuren of motieven van de masking tape. Knip vervolgens punten in één van de uiteindes en maak een elastiek aan het andere uiteinde.
 
Veel plezier!
Auteur: Vinciane Pinte – maart 2015