Een leuke bureauhoek

Gewijzigd op 14/08/2015 door TiM Vanhove

Thuis hebben we allemaal wel een plek nodig om te werken: papierwerk regelen, op internet surfen, … Iedereen heeft heel andere verwachtingen bij zo’n plek. De ene wil het hyper georganiseerd, volledig in design of met gerecupereerde materialen. We geven alvast wat inspiratie om uw studienest in te richten.
office
© Pinterest

Romantisch

Met enkele stukken touw kun je postkaarten, foto’s, kattenbelletjes, … op een eenvoudige en creatieve manier ophangen. De muur krijgt zo een heel andere aanblik.
office
© Pinterest

Black & White

Een andere manier om geheugensteuntjes kwijt te kunnen is een groot zwart bord. Misschien kun je een oud bord op de kop tikken op een tweedehandsmarkt of in een Kringwinkel. Andere oplossingen zijn krijtverf – in verschillende kleuren beschikbaar – of folie waarop je kunt krijten. Voordeel van de folie is dat je die vrij eenvoudig van de muur haalt. Een zwarte achtergrond contrasteert mooi met witte decoratie op en rond het bureau.
office
© Pinterest

100% cocon

Met een schapenvel, kussens, een tapijt, natuurlijke materialen (wol, katoen, linnen, …) creëer je een echte (werk)cocon. Hout – bijvoorbeeld een stoel, parket of de bureautafel - brengt een warme toets in het geheel. Een leuke deco toets: een muur vol met kaders. Je zoekt er met plezier je toevlucht om in paperassen te duiken.
office
© Pinterest

Dynamisch

Een geslaagde mix van stijlen, variërend van oud tot nieuw: eigentijdse stoelen bij een rustieke, verweerde tafel. Zoek vervolgens decoratieve elementen in je favoriete kleur en voilà een energieke werkplek.
office
© Pinterest

Industrieel

Ben je meer voor een industriële look? Verzamel dan elementen die een atelier-indruk opwekken en combineer ze met brute voorwerpen, metalen objecten, vintage enzovoort.

Meer inspiratie: Stijl industrial