Verf en behang

Durf spelen met kleur

Aanbevolen partners

Colora
Creatieve duizendpoot Christophe Coppens tovert met Atelier nieuwe verftechnieken uit zijn hoed. Het echte toverwerk laat hij over aan jou.

Vorig jaar Vorig jaar stelde Christophe Coppens Newstalgia voor: vijf nostalgische modekleuren met een verrassend eigentijds tintje. Met Atelier zet de Belgische ontwerper een volgende stap. ‘CC’ verhuist zijn atelier naar jouw interieur en daagt je uit: durf je te experimenteren met technieken, kleuren, texturenen sjablonen? “Ambiance Atelier zit slim in elkaar en de technieken zijn voor iedereen haalbaar”, vindt Christophe Coppens zelf. “Het vergt alleen een beetje lef.”
Met Ambiance Atelier bewijst Christophe Coppens dat verf meer is dan kleur. Atelier experimenteert met verven in verschillende glansgraden, werkt met opvallende stickers en sjablonen, haalt verfsoorten uit hun vertrouwde context en gebruikt ze in verrassende toepassingen. Kort samengevat is Atelier een set van negen speciale effecten waarbij alle mogelijkheden van verf spelenderwijs aan bod komen.

Do try this at home!
Ambiance Atelier wijkt behoorlijk af van wat men normaal onder ‘verven’ verstaat.
Is België klaar voor dit soort concepten? Christophe Coppens denkt van wel. Er zitten ideeën in die zich perfect lenen voor meer traditionele interieurs: het Chesterfield-sjabloon, de hoogglans van La Japonaise of het Tweed-effect bijvoorbeeld.
Maar ook jongeren of avontuurlijke gezinnen vinden hier hun gading. Zij kunnen zich bijvoorbeeld uitleven met Polka Dot Fever, The Walls Have Eyes of Haute Metallic. Het is een kwestie van durven. Mijn motto voor deze collectie is: “Do try this at home!”

Levis Japanse stijl
CC: “In plaats van een dure kast in rood lakwerk te kopen, kun je nu zelf een kamerscherm, een schuifdeur of een muur in de mooie hoogglanslak Rouge Japonais verven.”
De nieuwe Ambiance Lak High Gloss is verkrijgbaar in de kleuren Stiletto Black, Rouge Japonais en Ceramic White.

Levis I’m watching you!
CC: “Ogen duiken op in al mijn collecties. Voor dit indrukwekkende The Walls Have Eyessjabloon hebben we grafisch geëxperimenteerd met de ogen van filmdiva Bette Davis. Het zijn uiteindelijk deze twee zwaar opgemaakte, sexy ogen geworden.”

Levis Wat ’n dotjes!
CC: “Bolletjes maken me vrolijk. De sjabloontechniek met Polka Dot Fever is eenvoudig, fris en heel actueel. Je kunt er alle kanten mee uit.”

Levis Klassiek met ’n twist
CC: “Ik hou van een klassiek motief als chesterfield, maar gebruik het op een frisse, moderne manier. Het Chesterfield-sjabloon werkt het best in een matte verf op een ondergrond in hoogglansverf of net omgekeerd. De contrasten in glans zorgen voor diepte.”
Levis Storm op komst
CC: “Pied-de-poule is een belangrijk, terugkerend patroon in mijn collecties. Het lag dus voor de hand om het als stickermotief te gebruiken. We hebben met diepte gewerkt in de ontwerpen, zodat je het effect van een pied-de-poule-explosie of een pied-de-poule-wervelwind krijgt.“

Levis Glitter & glamour
CC: “Metallics zijn al een paar seizoenen niet meer weg te denken uit het modebeeld. Bij verf denk je dan automatisch aan zilver of goud. Ik wilde echter een stap verder gaan en enkele andere kleuren naar voor schuiven.
Stop je woonruimte in een modieus jasje en ga voor een matte muur en één of twee muren in Haute Metallic.”


Een uitgebreid stappenplan voor alle kleureffecten vind je op www.levis.info/atelier 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in