Delta Light brengt inzicht in licht

Gewijzigd op 10/10/2013 door Gretel Kerkhofs

Begin juni nam Delta Light® zijn intrek in een gloednieuwe pand, 20.000 m² groot, in het West-Vlaamse Wevelgem (Moorsele). Het nieuwe architecturale hoofdkwartier omvat naast kantoorruimtes en een productiehal ook een ruime receptie, toonzalen, een voorraadruimte én een aparte ruimte voor opleidingen. 
Delta Light Education Center
Delta Light Education Center
© Delta Light

Verdelers, architecten en installateurs krijgen er een uitgebreide opleiding omtrent zowel technische als esthetische facetten van verlichtingsarmaturen. Recent werd ook een volledig lichtlabo ingericht waar de invloed van lampkeuze aan de hand van praktische voorbeelden wordt uitgelegd 

Jarenlange knowhow delen

“In België voorziet het onderwijs geen degelijke verlichtingsopleiding. Vandaar dat we - als kwaliteitsproducent van designverlichting - zelf het initiatief nemen om klanten en relaties wegwijs te maken in de wereld van verlichting. Het zou zonde zijn om onze jarenlang opgebouwde knowhow niet te delen met de professionele gebruiker. Delta Light besteedde trouwens al aandacht aan het voorlichten van klanten. Verschil is dat we vroeger vertrokken vanuit het verlichtingstoestel zelf, terwijl we nu de applicatie in de praktijk bestuderen en de diverse mogelijkheden belichten.“

 Met het internationale Delta Light® Education Center richt de fabrikant zich tot dealers in binnen- en buitenland, installateurs, (interieur)architecten en studiebureaus, maar ook tot de interne medewerkers. Er zijn dan ook twee showrooms, een commerciële en een technische, die samen het opleidingscentrum vormen. In de ‘commerciële showroom’ krijg je een globaal overzicht van wat Delta Light® allemaal aan verlichtingsproducten te bieden heeft: in- en opbouwmodellen, wandarmaturen, LED, profielen... De ‘technische toonzaal’ laat zien hoe je een armatuur optimaal inbouwt, waarmee je rekening moet houden bij het plaatsen van verlichting binnen en buiten, welke soorten lichtkleuren bestaan en nog veel meer. Kortom, elke professional kan rekenen op een helder antwoord voor al zijn vragen omtrent verlichting.

Tot slot is er ook de gloednieuwe verlichtingscatalogus, ‘The Lighting Bible® 6’, met 688 pagina’s (technische) informatie én inspiratie, overzichtelijk onderverdeeld in de categorieën ‘interior lighting’, ‘exterior lighting’ en ‘LED technic’.

Folders over verlichting