De spatwand: 9 keer anders bekeken

Gewijzigd op 27/10/2015 door TiM Vanhove

De spatwand komt nauwelijks of niet ter sprake in het gesprek met de keukenverkoper. Het is één van die dingen die je achteraf nog moet bekijken. En wat doe je dan? De gebruikelijke tegeltjes? Of gewoon gehard glas? Zelfs die standaardoplossingen kunnen op een creatieve manier, maar er is zoveel meer. Enkele voorbeelden:

Onze keukenspecialisten

 • SpatwandAls je van bij het keukenontwerp al weet dat je de spatwand in tegels uitvoert, kijk dan of je ze niet extra in de kijker kunt zetten. Hier loopt de vloerafwerking door in de achterwand en fungeert zo als spatwand.
  © Habitos.be
 • SpatwandEen tegel hoeft niet noodzakelijk uit klei of beton te zijn. Dauby ontwikkelde unieke metalen tegels. Ze stralen luxe uit en geven een extra waarde aan de keuken. De tegels zijn ambachtelijk vervaardigd in zandmallen.
  © Dauby
 • SpatwandGlas is vandaag een veel geziene oplossing voor de spatwand. Maar je kunt dat glas ook een creatieve twist geven. Hier is er ledverlichting achter het gestructureerde glas verwerkt, dat geef een dynamisch effect aan de wand.
  © Glas Ceyssens
 • SpatwandEen andere insteek voor glas is er een foto of tekst op laten printen. De foto kan van keukeningrediënten tot een idyllisch vergezicht van een mooie vakantiebestemming gaan.
  © Nikkel Art
 • SpatwandEen spatwand kan ook meer zijn dan een onderhoudsvriendelijke achterwand bij het fornuis of de gootsteen. De ruimte achter de wand kun je functioneel benutten om spullen die je tijdens het koken nodig hebt op te bergen …
  © Habitos.be
 • Spatwand… of om gewoon naar buiten te kijken. Een ontspannende blik op de buitenwereld kan aangenaam zijn tijdens het eten bereiden of afwassen.
  © Nolte
 • SpatwandIn oude woningen kan het creatief zijn om de oude gevelstenen bloot te leggen. Het valt dan wel aan te raden om de poriën in de baksteen te verzadigen of een coating over de baksteen aan te brengen zodat vet en vuil geen kans krijgen om zich te hechten.
  © Habitos.be
 • SpatwandKookmomenten zijn ook piekermomenten. Het is niet altijd even gemakkelijk om die ingevingen snel op papier te zetten. Zet ze gewoon op je spatwand. Met krijtverf maak je dat heel eenvoudig mogelijk.
  © Habitos.be
 • SpatwandRobuust en mooi, zeker in strakke keukens: een stuk marmer.
  © Habitos.be

Folders over de keuken

Meer informatie op de website van deze bedrijven