Aanbevolen partners

Colora
Verf en behang

De 6 interieurtrends voor 2011

In opdracht van verfspecialist Histor ging een team van kleur- en materiaalexperts van Architectural Coatings Europe (deel van PPG) met trendanalisten rond de tafel zitten. Samen identificeerden ze 6 trends die in 2011 belangrijk zullen zijn in onze samenleving. De studie laat ook zien hoe deze trends tot uiting zullen komen in de architectuur en de inrichting van onze woning.

In de eindejaarsperiode maken we traditioneel de balans op. We blikken terug en formuleren goede voornemens voor de toekomst. Met de 6 trends die Histor definieerde is het niet anders. Stuk voor stuk blijken ze een reactie op onze leefwereld van gisteren en vandaag.

Balanced Soul

In onze prestatiemaatschappij staan we met zijn allen almaar vaker onder hoogspanning. We vinden het steeds belangrijker dat we de juiste balans vinden in ons leven, voor lichaam én geest. Door gezond en evenwichtig te eten bijvoorbeeld, maar vooral door gewoon gelukkig te zijn. Intens te genieten van vriendschap en van de mensen om ons heen. Om tot rust te komen, zoeken we almaar vaker de natuur op. Buitenshuis, maar ook binnenshuis. In onze woning kiezen we voor natuurlijke materialen zoals steen, hout en glas en genieten we optimaal van een natuurlijke lichtinval en frisgroene planten. Authentieke materialen zoals verweerd hout, linnen, wol en graniet geven ons een landelijk en rustgevend gevoel.
Voor een interieur in balans adviseert Histor vergrijsde tinten, koper, leem, beige en vergrijsd violet.

Intellectual Escape

Waar het tot nu toe belangrijk was om ons te omringen met waardevolle en functionele spullen, zien we voor 2011 een terugkeer naar de basis: onze eigen beleving van de dingen om ons heen. Het liefst willen we verrast worden, verleid zelfs. En hoe kunnen we beter verleid worden dan met onze zintuigen? We willen ervaren hoe iets smaakt of ruikt, ontdekken hoe het aanvoelt of klinkt. In hun ontwerpen speelt de nieuwe generatie designers al gretig in op deze trend: een materiaal moet vooral verrassend zijn, eerder dan perfect. Ze kiezen duidelijk voor innovatieve en unieke materialen, liefst met een onverwachte textuur. Vilt, verweerd koper, fijn porselein en kalkverf, om maar enkele voorbeelden te noemen.
Ontdek hoe kobaltblauw, bruintinten, off-whites, mat zwart en parelmoer uw interieur verrassend anders maken.

Newborn Heritage

Na de globalisering zoeken we met zijn allen opnieuw het authentieke op, het ambachtelijke zelfs. Vintage dus, en niet enkel in onze outfits. Ontwerpers van gebouwen, meubels en producten integreren vandaag graag historische en traditionele elementen in hun innovatieve en moderne creaties. Ze kiezen resoluut voor authentieke en nostalgische materialen zoals suède, leer, donkere houtsoorten, fluweel en keramiek.
Met een koraalrood, mosterdgeel, grijsblauw en antraciet kleurenpalet geeft u uw interieur een nostalgisch tintje.

Personal Expression

Massaconsumptie is verleden tijd. We zijn allemaal unieke wezens en onze persoonlijkheid zetten we vanaf nu graag in de verf. Veel nieuwe moderne gebouwen en interieurs vertellen ons een persoonlijk verhaal, maar ook thuis geven we onze omgeving een eigen identiteit met unieke en expressieve producten. In een haast eindeloos gamma mozaïektegels, behang, tapijten en interieurstoffen in uiteenlopende prints en kleuren vindt iedereen inspiratie om zich creatief uit te drukken in zijn eigen stijl. Met opvallende kleuren, vormen en materialen creëren we een interieur dat onze eigen unieke stijl en persoonlijkheid weerspiegelt.
Geef uw interieur een persoonlijke toets met een prachtige (accent)kleur zoals zuurstokroze, lichtblauw, oranjerood of één van de paarstinten.

Twisted Surprise

De economische crisis heeft diepe sporen nagelaten. Als reactie op deze negatieve periode zien we een spontane, positieve en duurzame tegenbeweging. We willen ontsnappen aan de dagelijkse bekommernissen en omringen ons met vrolijke, eerlijke en grappige dingen. In ons interieur vertaalt dit zich in humoristische, naïeve en speelse ontwerpen. We kiezen voor een grappige toets in onze omgeving door te werken met muurstickers of muurschilderingen, kunst, oversized meubels en grafische prints.
Bij deze trend passen zilvertinten, contrasterend zwart & wit, fel rood en hardgeel.

Contrasting Future

Als we iets geleerd hebben van de politieke en economische crisis en van de klimaatveranderingen, dan is het dat we resoluut de kaart van innovatieve en duurzame oplossingen moeten trekken. Wetenschappers, architecten en ontwerpers zijn op zoek naar oplossingen voor bijvoorbeeld energieneutraal bouwen en milieuvriendelijk produceren, terwijl de modesector uiterst innovatieve stoffen verwerkt tot fraaie kledingstukken. Ook voor de nieuwste meubels en interieurproducten gebruiken designers nu materialen als carbon, foam, keramiek, ‘soft touch’-kunststof en transparant beton.

Uw interieur duurzaam opfrissen? Het kan. Met neutrale (huid)tinten, mat zwart, lila en hooglans crèmewit creëert je een tijdloze sfeer in uw woning.

Meer info: Histor
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in