2011: De terugkeer van de plant

Herinner jij je nog dat er vroeger bij grootmoeder altijd planten in huis stonden? En besef je plots dat je de laatste jaren steeds minder groen in woningen zag? Als je dit spijtig vindt, hebben we goed nieuws, want de planten zijn toe aan een comeback in het interieur. Dat wordt op Cocoon nog eens onderstreept.


Als het van ons af hangt mag het leven best wat kleurrijker zijn. Een groen plantje kunnen wij dus appreciëren. Maar de klassieke ficus, de sanseveria en de vetplant zeggen ons ook weinig, gelukkig bestaan er nu alternatieven. “De ‘groene jongens’ maken hun comeback in een hedendaagse stijl”, weet Kris Naudts van bloembinderij Lochristi en gastspreker op Cocoon 2011.


Onderhoud planten

‘De nieuwe soorten verleggen zowel qua kleur en vorm grenzen. Maar vooral op het gebied van onderhoud zijn de planten van vandaag en de toekomst vooruitstrevend. Sommige planten moeten nog maar één keer in de twee weken water krijgen. De orchidee is de daardoor ook de plant van het moment. Je kan deze vinden in alle soorten vormen en kleuren. Daarbij is een orchidee erg onderhoudsvriendelijk.”

Op Cocoon kun je dit jaar alles ontdekken over alle soorten planten. Van zaterdag 19 november tot en met zondag 27 november kun je in de Brusselse Expo inspiratie gaan opdoen. Om goed voorbereid te zijn, geeft Habitos.be jou nog enkele handige tips van Kris Naudts voor de aanschaf van een plant, zodat jij weer mee bent met de laatste trends.


Hoe kamerplant kiezen

Voor je naar de winkel gaat, moet je nadenken over heel wat zaken. Zo weet je naar welk type plant je op zoek moet gaan.

 1. Ga uit van jezelf en van jouw woning: Kies een plant die aansluit bij jouw persoonlijkheid en aangepast is aan jouw interieur.
 2. Onderhoud: Is onderhoud voor jou een last of een lust. Heb je groene vingers of is voor jou water geven om de twee weken al voldoende? Voor iedereen is er een soort plant.
 3. Solitaire plant of oerwoudgevoel: Ga na wat je wil bereiken in het interieur. Een strakke lijn is een mogelijkheid, maar je kunt ook gaan voor een groene oase.
 4. Verwarming in huis: Sommige planten zijn onderhevig aan warmte. Hoe warm is jouw huis? Daarmee rekening houden is de boodschap.
 5. Licht: Tot slot speelt ook licht een belangrijke rol voor planten. Op welke locatie komt de plant te staan. Ga na of daar het gewenste licht voorhanden is.


Aandachtspunten bloemen

Iedereen heeft graag een mooie bloem in huis. Kies er daarom één met de volgende eigenschappen.

 1. Een groen blad
 2. Een open bloem
 3. Voldoende bloemen
 4. Een fris bloemblad
 5. Niet te droog
 6. Staan in een zwarte pot


Meer weten over Cocoon 2011?

Compleet Wonen - trappen
© Habitos.be

Meer beurzen en opendeurdagen?

Er bestaan heel wat beurzen en opendeurdagen. Habitos.be verzamelde alle (praktische) informatie van de bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... in binnen- en buitenland. Bekijk ons overzicht: van 'Batibouw' over 'Cocoon' tot 'Mijn Huis Mijn Architect'.
 

Beurskalender: Bouwbeurzen, interieurbeurzen, tuinbeurzen, ... en opendeurdagen

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in