Problemen bij uitbetaling groenestroomcertificaten

Gewijzigd op 27/08/2012 door Daan Slingers

De afgelopen weken hebben honderden eigenaars van zonnepanelen een onjuiste vergoeding gekregen voor hun groenestroomcertificaten. De problemen zijn te wijten aan een softwarefout bij netbeheerder Infrax.

Onze specialisten groene energie

Thermisch zonnepaneel
© Bosch Climate
In totaal zijn drie- tot vierhonderd klanten van Infrax getroffen. Sommige eigenaars van zonnepanelen kregen te veel geld op de bankrekening gestort, andere te weinig. Zonnepanelen leveren één groenestroomcertificaat per 1.000 kilowattuur geproduceerde elektriciteit. Dat certificaat, is afhankelijk van het moment van ingebruikname van de installatie, goed voor 90 tot 450 euro per stuk.

Probleem bij Infrax

De oorzaak van de foute uitbetaling is te wijten aan een probleem met de software in de hoofdcomputer bij netbeheerder Infrax, die actief is in 1 op de vijf Vlaamse gemeenten. Volgens Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg krijgen alle betrokkenen een brief toegestuurd met verontschuldigingen voor het ongemak. Wie te weinig geld kreeg, wordt alsnog correct uitbetaald. Wie te veel kreeg, moet dat geld terugstorten.

Bron: De Tijd

Folders over energie

Meer informatie op de website van deze bedrijven