Economie

PassiveHouse 2009: het event rond energiebewust bouwen

Van 11 tot en met 13 september kan je in de Brusselse Tour & Taxis-hallen voor het achtste jaar op rij terecht op PassiveHouse 2009, de combinatie van een symposium en een beurs over passief en energiebewust bouwen en renoveren, georganiseerd door Passiefhuis-Platform en Plate-forme Maison Passive. Op enkele jaren tijd groeide het symposium uit tot dé referentie op dit gebied, waar de professional zich grondig kan informeren.

PassiveHouse 2009 gaat op vrijdag 11 september van start met het jaarlijkse PassiveHouse-symposium. Dit wetenschappelijk congres richt zich tot alle professionals uit de bouwwereld, naast beleidsmakers, schooldirecties en projectontwikkelaars. Het symposium is uniek in de Benelux en wekt daardoor ook belangstelling op over de taal- en landsgrenzen heen. Geïnteresseerden uit Wallonië, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Engeland en andere landen vinden steeds meer hun weg naar het symposium.


Staalkaart

Met 25 lezingen, gegeven door experts uit acht verschilende landen, beidt het symposium een representatieve staalkaart van de meest up-to-date informatie inzake passiefhuis-gerelateerde thema’s. Dit jaar worden acht grote thema’s aangesneden: renovatie, passiefscholen, praktijk-bouwproblemen, wijkaanpak, simulatie, economische efficiëntie, klimatisatie en internationale passiefhuisontwikkelingen.

De deelnemer kan altijd kiezen tussen twee parallelle sessies, gegeven in twee auditoria. Simultaanvertaling en een gratis exemplaar van de Conference Proceedings zorgen ervoor dat je de lezingen makkelijk kan blijven volgen.’s Middags kunnen de deelnemers zich tijdens een postersessie verder informeren over andere projecten en onderzoeken.


Beurs

Tijdens het symposium kan ook de beurs worden bezocht, die in dezelfde ruimte is opgesteld. Een 80-tal standhouders (architecten, aannemers, installateurs, producenten, studiebureau’s, openbare organisaties, ...) demonstreren er hun laatste producten en diensten. De deelnemer kan dus meteen de theorie aan de praktijk koppelen.

Het symposium is dé uitgelezen kans om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, ervaringen uit te wisselen én contacten te leggen met de talrijk aanwezige bouwprofessionelen. Een enquête bij de deelnemers van de vorige editie leerde ons dat meer dan 90% van het publiek het symposium positief tot heel positief quoteerde.


Praktisch

PassiveHouse Symposium 2009: vrijdag 11 september 2009, te Tour & Taxis (Brussel)

Raadpleeg het volledige programma
Alle info op: www.passivehouse.be
Inschrijving en betaling symposium: shop.passiefhuisplatform.be (ontbijt, koffiepauzes, walking dinner, receptie en een exemplaar van de Conference Proceedings zijn in de prijs inbegrepen). Tot 15 juli kan je genieten van het early bird tarief!
Meer info via [email protected]

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in