Wat is duurzaam bouwen

Gratis naar PassiveHouse 2010 met Habitos.be

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren het Passiefhuis-Platform en zijn Waalse tegenhanger Plate-forme Maison Passive het Passive House. Het symposium voor professionelen is gepland op 3 september, de beurs kan je het weekend nadien bezoeken.


Op zaterdag 11 en zondag 12 september organiseert Passiefhuis Platform in het Brusselse Tour & Taxis, Passivehouse 2010, een beurs waar je alle bedrijven ontmoet die in de Benelux passief en zeer energiezuinig bouwen. De beurs wordt voor de 9de keer georganiseerd en is de grootste in de Benelux.
Ben je van plan om te bouwen of verbouwen om comfortabeler, klimaatvriendelijker en energiezuiniger te wonen dan vind je hier alle informatie en leveranciers.
Voor de bouwprofessional is er een beursdag voorzien op vrijdag 10 september. Het ochtendprogramma wordt er verzorgd in samenwerking met de Bouwunie. Het namiddagprogramma door de TD Duurzame Bouwschil (WTCB en Passiefhuis-Platform vzw).


Meer dan 100 standhouders

Zaterdag en zondag 11 en 12 september kan je van 10u. tot 18u. de beurs met meer dan 100 stands bezoeken. De beurs is de uitgelezen kans om kennis te maken met leveranciers, producten, installateurs, architecten en bewoners met kennis van zaken. Bovendien biedt Passiefhuis Platform je lezingen van 30 minuten aan over bouwdetails, passief schrijnwerk, balansventilatie, renovaties naar zeer energiezuinige woningen,…
Fel gesmaakt zijn onze bewonerspanels, waar gezinnen die in passieve woningen leven hun ervaringen vertellen. Denk je binnenkort passief te bouwen dan komen onze planadviezen als geroepen.
Meer informatie vind je op onze website www.passivehouse.be.


Gratis toegangsticket

Als lezer van Habitos.be krijg je gratis toegang als je op deze website onder code 135 registreert. Wie zonder registratie aankomt, koopt voor € 5 een toegangsticket (prof dag € 10).PassiveHouse Symposium

Een week eerder, op 3 september organiseren het Passiefhuis-Platform en Plate-forme Maison Passive het PassiveHouse Symposium in het Crowne Plaza in Brussel.

Keynote speakers op dit symposium zijn Prof. Doc Feist, de grondlegger van passief bouwen en het internationaal gerenommeerde Passivhaus Institut (D) en Dhr Sutherland van de Europese Commissie over het Europese beleid naar Zero Energy. Nog een aanrader is het panelgesprek over passief bouwen als volumemarkt met in het panel Prof. Doc. Wolfgang Feist, Gordon Sutherland, Evelyne Huytebroeck (Brussels Minister voor oa Leefmilieu en Energie), Freya Van den Bossche (Vlaams minister van oa Energie en Wonen), Marc Van Praet (Kabinetschef van de Schepen van Onderwijs, Stad Antwerpen) en Nic Balthazar als moderator.

Het PassiveHouse Symposium richt zich tot architecten en ingenieurs naast beleidsmakers, huisvestingsmaatschappijen en projectontwikkelaars. Met 26 lezingen, gegeven door experts uit negen landen, bieden we een diepgaand overzicht van de meest up-to-date informatie inzake passiefhuis projecten en ontwikkelingen. De deelnemer kan steeds kiezen tussen twee parallelle sessies, gegeven in twee auditoria. Acht grote thema's worden aangesneden.

De thema's zijn: passieve scholen en kantoren, renovatie, zero energy, passief vastgoed, sociale en collectieve huisvesting, technieken en berekeningen

Bekijk het gedetailleerde programma van het PassiveHouse Symposium 2010.

Als deelnemer kies je zelf welke onderwerpen je het meest aanbelangen. Simultaantolken naar het Frans, het Nederlands en het Engels zorgen er bovendien voor dat je geen woord hoeft te missen van anderstalige sprekers.
Op die manier stelt het symposium bouwprofessionelen uit diverse sectoren in staat hun specifieke kennis met betrekking tot energiezuinig en passief bouwen uit te breiden. Als deelnemer ontvangt u de Conference-Proceedings, met daarin de papers van alle lezingen.

Daarnaast biedt het symposium de uitzonderlijke mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen en contacten te leggen met de talrijk aanwezige bouwprofessionelen, de pauzes zijn hier ideaal voor.

Inschrijven voor het PassiveHouse Symposium kan via www.passivehouse.be/symposium/nl

 

Datum Passive House 2010

Passive House beurs: zaterdag 11 en zondag 12 september 2010, in het Brusselse Tour & Taxis
Passive House symposium: vrijdag 3 september 2010, Crown Plaza hotel Brussel
 

Mis de laatste bouwnieuwtjes niet!

Ontvang onze wekelijkse updates vol nuttige tips over bouwen en verbouwen.

Wens je deze folder te lezen? Vul dan eenmalig je email adres in